Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, autko 320D - 163km.

Od kilku miesięcy czasem zapala się kontrolka awarii lampy zewnętrznej. Po sprawdzeniu wizualnie wszystkie żarówki ok. Na początku kontrolka zaświecała się rzadko i przeważnie na nierównościach. Ostatnio problem się nasilił. Zaświeca się zawsze, świeci i po kilku sekundach się wyłącza, jakby wszystko było ok. P podłączeniu komputera, pokazuje błąd lewej lampy obrysowej...

O co chodzi? jakiej lampy obrysowej?

Opublikowano

Z tego co pamiętam w e90 jako obrysowa jest uznawana postojówka w klapie bagażnika

Ale przecież kontrolka pokazuje która konkretnie żarówka ma awarię...

Opublikowano
Jakby pokazywało uprościło by mój problem. Zapala się kontrolka gdzie w instrukcji jest opisana: Awaria lampy świateł zewnętrznych - należy jak najszybciej zlecić kontrolę świateł zewnętrznych. Dlatego podpiąłem do kompa ale nie rozjaśniło to problemu. Więc co? Postojówki w klapie?
Opublikowano

Nie wiedziałem, że bez iDrive pokazuje tylko niedziałającą żarówkę a nie opisuje która to w żaden sposób.

Jak kodowałem po błędzie żarówki w klapie to kod był taki jak obrysówka w x6 zdaje się więc sprawdziłbym to.

Opublikowano

Przejrzałem dzisiaj żarówki, te w klapie jak również w bagażniku. Wszystkie wyglądają ok.

Jakieś propozycje rozwiązania problemu?