Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Duzo szukalem i nic nie znalazlem. Moze Wy bedziecie w stanie mi pomoc?

Problem moj polega na tym ze autko raz jezdzi a raz nie :cry: tzn jedzie normalnie i nagle traci moc. dzieje sie to tylko przy przyspieszaniu. Jade np 80km/h wciskam pedal gazu i nic. auto nie przyspiesza obroty pomalutku rosna, ekonomizer spada. zieje sie tak nie zaleznie od predkosci. Dodam ze byla robiona adaptacja przeplywomierza (tak powiedzieli w serwisie, tzn tam gdzie kupilem bo mam na gwarancji). Turbo ladnie gwizdze. Zaworki egr i turbo wyczyszczone. Nawet je zamienilem zeby byc pewnym. Zamowilem nowe przewody podcisnienia ale dopiero je dostane po Swietach. Gdzie jeszcze szukac?

Kolega mechanik powiedzial ze w audi i vw to jakis czujnik pada od turbo ale nie wie jak w BMW bo nigdy nie mial stycznosci z tymi dieslami.

Piszcie co i gdzie zajrzec. Sprawdze kzda ewentualnosc.

Opublikowano
Tak jak napisał TC trzeba wykonać diagnostykę LIVE DATA w trakcie swobodnego przyspieszania (boost, masa powietrza, dawka wtrysku, początek wtrysku, stopień wypełnienia elektrozaworów turbo i EGR, RPM, temperatura wody). No i odpowiednio to wszystko zinterpretować. Nagraj film za pomocą programu CAMSTUDIO i wrzuć do Twojego wątku, to spróbujemy coś poradzić. Temat braku mocy w 2.0d jest już KLASYKIEM GATUNKU więc lektury masz na dobre kilka-kilkanaście godzin :cool2:
Opublikowano

Dzisiaj nagralem. Co dziwne te dwa bledy dzisiaj wystapily po raz pierwszy. Dodam ze zamowilem juz nowe wezyki podcisnienia silikonowe. Zamienilem elektrozawor od turbo z EGR i nic.

Opublikowano
Jeszcze jedna rzecz. Jak zdjalem ten waz co idzie od przeplywki do turbo to widoczne zabrudzenia turbo olejem :? Czy mam to wyczyscic i jak? Jakis spray? No i co to za bledy?
Opublikowano

Błędy od sterowania turbina czyli zaworek .... Pierwszy tak jakby od wtryskow ...

Olej w dolocie będzie zawsze , choć dużo zależy od odmy , jeśli nie wiesz czy była wymieniana to ja wymień ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Mam separator zalozony.

Dzieki TC za pomoc

Kupilem uzywany zawor cisnieniowy i teraz auto przyspiesza plynnie ale nie ma takiej mocy jak wczesniej. Jednak kupuje owke sztuke po niedzieli. A tez uzywany zaloze do EGR bo tez siedzi. Podmieilem moje i zadnej roznicy nie bylo.