Skocz do zawartości

320D Czujnik temperatury zewnętrznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy. Mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej. Chodzi o to, że od jakiś dwóch tygodni (od momentu pojawienia się dużego śniegu, którego już nie ma) pokazuje mi dużo wyższą temperaturę niż jest w rzeczywistości. Teraz u mnie temp. oscyluje w granicach 0 a wg. auta około 20 czasami 14 czasami 25. I teraz pytanie, czy czujnik całkowicie uległ zepsuciu, ale z tego co czytałem to pokazywałby -40 a u mnie tak nie jest czy może załapał jakieś zwarcie i da się jeszcze coś z nim zrobić?? Macie jakieś sugestie, propozycje? Z góry Dziękuję za odpowiedzi :cool2:
Opublikowano
u mnie urwalem ten czujnik to pokazuje na zmiane -40 i +50 i oczywiscie piszczy za kazdym razem gdy zmienia temp.wrrrr
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
  • Autor

No to masz nie ciekawie z tym piszczeniem, jak co chwilę zmienia temp.

Obserwacje z dzisiaj co do mojego auta. Temp. zewnętrzna około -5, wchodzę rano do auta, przekręcam kluczyk temp. na kompie 24, po odpaleniu 19, po wyjechaniu z garażu(oczywiście nie ogrzewanego) 15, po 2 kilometrach jazdy 10, potem 8 i na sam koniec około 3-4 i już potem tak cały czas :mad2: . Temperatura na dworze ciągle na minusie. Macie jakieś pomysły?

Opublikowano
Ja bym sprawdził styki wtyczki czujnika i czy kabel się nie przetarł gdzieś tam. Jeśli to jest ok to kupiłbym nowy czujnik.