Skocz do zawartości

320d-136 Jaka srednica(fi) wydechu oraz kąty katalizatorów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka...

Chce wyciąć u siebie katalizatory. Zauważyłem ze w pierwszym jak i w drugim jest dziwne wejscie w nie.

Wie ktoś może jakie są tam kąty żeby w pierwszym wspawać rurke wygieta pod odpowiednim katem zeby bylo zachowane wszystko tak jak z katem? To samo chodzi mi o drugi katalizator jaki kąt.

Oraz jakie fi ma wydech w 320d aby zastosować odpowiednia rurke ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
Średnica rury chyba 50mm, jutro ci powiem dokładnie bo będę zakładał ostatni wydech u siebie ze średnicą 51mm
Opublikowano
Siemka...

Chce wyciąć u siebie katalizatory. Zauważyłem ze w pierwszym jak i w drugim jest dziwne wejscie w nie.

Wie ktoś może jakie są tam kąty żeby w pierwszym wspawać rurke wygieta pod odpowiednim katem zeby bylo zachowane wszystko tak jak z katem? To samo chodzi mi o drugi katalizator jaki kąt.

Oraz jakie fi ma wydech w 320d aby zastosować odpowiednia rurke ?

zależy jak mocno kochasz to auto ale może pomyśl nad dowpipe z kwasóki tyle że to blisko 500zł

Średnica rury chyba 50mm, jutro ci powiem dokładnie bo będę zakładał ostatni wydech u siebie ze średnicą 51mm

co tam będziesz wrzucał ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja robiłem downpipe samemu. I nie wyobrażam sobie wygięcia rur z kątów, które ktoś na forum poda.

Tylko demontaż i dopasowanie wg zdjętego wzoru. Jak miałem całość gotową, to i tak dopasowywałem na koniec na aucie, bez tego ciężko. No i z kolanek, gięcia nikt nie chciał się podjąć.

Można też gotowca brać, ale nie wiem, jak te allegrowe pasują, bo nie miałem z nimi styczności.

Opublikowano

Downpipe fakt ok 500zl ale wole zrobic samemu ze zwyklej rury i chyba spokojnie sie zamkne w 100-150zl, mowa o materiale....

Mi tez chodzi z kolenek a konkretniej kawalkow rury odpowiedzio wygietej pod katem, bo calosc to ciezko bedzie wygiac...

Flansze do przykrecenia przy turbo tez dorabiales czy stara przespawales ?

I z jakiej rury to robiles... fi 50 jak kolega wyzej podał ? I drugiego kata tez wywaliles ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano

Końcowy APEXI N1 2calowy tylko że rura w 320d ma chyba 2.5cala a myslalem ze 2cale i bede musiał robić zwężke, ciekawe czy wpłynie to na dzwięk?

Opublikowano

Końcowy APEXI N1 2calowy tylko że rura w 320d ma chyba 2.5cala a myslalem ze 2cale i bede musiał robić zwężke, ciekawe czy wpłynie to na dzwięk?

nie wiem skąd ten pomysł bo to chyba jest do szlifierek typu civic i inne

mi końcowy sportowy dedykowany podbił bas ale to nie wątek na ten temat