Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam problem z gazem samochod w ogole nie ma sily przerywa i jest wrazenie jakby nie palil na jeden cylinder(instalacja sekwencyjna stag300). Swiece wymienilem nie pomoglo pojechalem do gazownika prawie dwie godziny sie meczyl wymienil filterki zregenerowal mi listwe wtryskowa i problem pozostal. Wyslal mnie do mechanika powiedzial ze jest cos nie tak z 1 cylindrem dodam ze benzynie ladnie chodzi czasem strzela po puszczeniu gazu zas na gazie strzela jeszcze bardziej. Mechanik stwierdzil ze to przewody wymienilem i proble pozostal jest delikatnie lepiej ale nie znacznie. Moze macie jakis pomysl? Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Edytowane przez slawek14
Opublikowano
tak przewody oryginalne na benzynie dobrze chodzi ma duzo mocy, listwe wtryskowa regenerowal bo cos tam bylo nie tak jakies igielki wymianial bo zapchane byly
Opublikowano
Kolego zobacz na cewki zapłonowe. Może to być przyczyną u mnie był właśnie z tym problem. Na gazie strzały na benzynie ok. Podepnij pod kompa to ci wykaże co nie tak. Ale to niestety koszty już lecą ;/ ale inaczej nie wywnioskujesz.
Opublikowano

witam ponownie bylem na kompie pokazalo ze uszkodzony silniczek krokowy i sonda a sonde dwa dni wczesniej wymienilem

nie mam pojecia co dalej robic