Skocz do zawartości

e46 330xd drgania przedniej lampy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Przednia prawa lampa drga mi podczas jazdy, a w zasadzie jej wkład, podczas jazdy gdy wjade w większą nierówność potrafi tak trzepnąć ze ksenon zgaśnie nawet:/ macie na to jakies sposoby by wkład lampy tak nie latał?
Opublikowano
Cześć. Przednia prawa lampa drga mi podczas jazdy, a w zasadzie jej wkład, podczas jazdy gdy wjade w większą nierówność potrafi tak trzepnąć ze ksenon zgaśnie nawet:/ macie na to jakies sposoby by wkład lampy tak nie latał?

Ja miałem powiedzmy podobnie. Nie gasł mi co prawda ksenon ale potrafił w takie drgania wpaść, że mi jadący z przeciwka długimi dawali mi znaki, że oślepiam. U mnie połamały się w środku lampy takie plastikowe jakby zaczepy. Drgania ustały gdy wymieniłem lampą na nową - tzn kupiłem na Alledrogo używaną ale sprawną. Co więcej starą odsprzedałem człowiekowi, który zajmuje się naprawa lamp. Też przez Alledrogo. :)

Opublikowano
U mnie również połamały się zaczepy. Przykręciłem je do odbłyśnika na takie małe wkręty i jest malina.
Opublikowano
  • Autor
problem rozwiązalem. Po prostu hmmm... jak by"naciągnełem" wkład lampy poprzez porkęcenie regulacją wkładu. A teraz zaś mi zaczął ciec spryskiwacz lewej lampy... co ja z nim mam:P