Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Czy do wymiany przedniego ramienia wycieraczki są potrzebne jakieś niestandardowe narzędzia typu ściągacz wycieraczek/sworzni?
Opublikowano
Teoretycznie potrzebujesz ściągacza, ale całkiem możliwe ze uda się bez. U siebie poprawialem położenie lewego ramienia bo stukało mi w listwę boczną szyby czołowej przy maksymalnym wychyleniu i bez większego trudu ściągnąłem ramię z wielowypustu bez ściągacza. Spróbuj to się przekonasz - minuta roboty.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Dzięki. Wymieniłem wycieraczki i jest o niebo ciszej, nic już nie przeskakuje po szybie i nie łomocze, ale wygląda na to, że na prawym ramieniu jest jakiś luz na tym przegubie, bo coś tam postukuje w czasie pracy i przymierzam się do wymiany. Zastanawiam się tylko czy jak kupię używkę na allegro to nie dostanę ramienia z takim samym luzem. Orientujesz się może ile kosztuje prawe ramię w ASO?
Opublikowano

Patrząc na ceny z realoem.com które nie są aktualne ale przynajmniej dają jakiś pogląd powinno to być około 350 pln.

Jak kupiłem ten samochód to tez działy się cuda w temacie odglosow przy wycieraniu szyby, pomimo ze skuteczność była dobra. Pióra założyłem ori - jak dotąd spokój (1,5 roku). Te co mi tak halasowaly chyba tez były ori.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dzisiaj byłem u mechanika i...naprawił mi to ramię bez wymiany :) Okazało się, że ramię stukało o coś w czasie pracy. Pomogła drobna regulacja i w końcu mam ciszę, można spokojnie słuchać muzy :cool2: Dzięki za podpowiedzi.