Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy prędkości większej niż 100 km/h podczas utrzymywania stałej prędkości auto zachowuje się jak podczas dużego wiatru, pływa po drodze. Efekt znika całkowicie podczas wciśnięcia gazu. Nadmienie jeszcze, że podczas puszczania sprzęgła słychać w kabinie głuchy stuk. Jest on najbardizej wyczuwalny przy puszczaniu sprzęgła podczas ruszania na wstecznym. Podczas jazdy równomiernej przy lekkim dodaniu gazu wyczuwalne jest "zastanowienie napędu" (spory luz). W aucie wymienione tuleje na wachaczach przód, wachacz przód, drążki stabilizatora, gumy stabilizatora, mocowania tylnych amortyzatorów, szykuje się na wymianę sprzęgła i dwumasu (na 5 i 4 przy dociśnięciu gazu do końca ślizga się sprzęgło).

Z mojej niedużej wiedzy wywnioskowałem, że przyczyną może być:

-dwumas

-tuleje wuzku

Jakie propozycje wam się nasuwają, jak dojść do prawidłowej diagnozy bez wymiany większości części w aucie?

Opublikowano

Mozesz podjechac na szarpaki, sprawdzic zawias. Kontrola zbieznosci czy geometrii tez nie zaszkodzi. Dzwona duzego miala?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cały tył do przetrzepania, zawieszenie i wózek, głuchy stuk to temat rzeka..tuleja nr 9 (wózek), wyrwane mocowanie, łącznik wału (luz, o którym piszesz wskazywałby na łącznik właśnie), podpory, dyfer, skrzynia, dwumas..nie wiem czy ktoś, kto miał/ma tę przypadłość jest w stanie jednoznacznie określić czym jest spowodowana.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.