Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I zepsułeś. Piszac tak dużą kwote chciałem "zmotywować" pytajacego zeby sam użył google i poszukal. Mi to zajęło max 20 sekund i juz wiedziałem jaka jest cena. No ale łatwiej na forum napisać :duh:

Juz to przerabialem

W modelu E60/E61 ? Czy w innym aucie ?

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam.

Czy w E60 wycieraczki naprawdę muszą tak głośno pracować? Nie wiem czy to tylko w moim egzemplarzu czy po prostu "ten typ tak ma". W znienawidzonym tu przez niektórych Peugeocie 407 wycieraczek w ogóle nie było słychać podczas ich pracy. Nie wiem czy to dlatego, że tam miałem Valeo za 270zł a tu są jakieś Bosche niewiadomego pochodzenia. Wkurzające jest to łomotanie podczas pracy wycieraczek. Nie wiem czy to kwestia zużycia piór (wyglądają jeszcze ok i wycierają dobrze bez zostawiania smug) czy może samego mechanizmu. Ogólnie chodzi o takie jakby łamanie się czegoś (może tak pracuje ramię wycieraczek). Wydaje mi się, że w tej klasie pojazdów wycieraczki nie powinny tak się zachowywać, ale skoro w serwisie podczas sprawdzania nie zwrócili na to uwagi to może w E60 tak jest...dziwne i irytujące.

Witam, sprawdź rozepnij ramiona wycieraczek, ja miałem to samo i okazało się ze to małe łożysko w ramieniu się rozsypało. Łożysko 8,50 gr według serwisu niewymienialne , a jednak da się to wymienić bez problemu. Teraz chodzą cichutko tak jak nowe i musza cicho chodzić to nie polonez :) :) Druga przyczyna może być zapiekanie się na czpieniach tam gdzie przekręcasz ramie wycieraczek :cool2:

• 8 miesięcy temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Potwierdzam - wtedy w E60 to nie była kwestia piór wycieraczek tylko kwestia ustawienia jednego ramienia. W warsztacie mi to ogarnęli i nic nie wymieniali.