Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..wątpię aby podobny temat był poruszany,jak tak to wybaczcie,ale jestem zdezorientowany i ciekawy.

a więc :

1. obroty mi wzrosły do PRAWIE 1 tys.. zawsze miałem znacznie niższe, i utrzymują się na tym pułapie

2. enomomizer - czasem tylko nie wiem na którym biegu, zacina się tak jakby np powinien opadać do 0,bo nie dodaję gazu od paru sekund a on się zawiesza np na 10 litrach.Później dodam gazu na sekudnę i już wskazówka opada prawidłowo do 0.

także "to uroki zimy" czy Panowie wywęszyliście jakąś nie ciekawą informację/diagnozę dla mnie?

Opublikowano

dzięki za pomoc panowie :) ... ale zauważyłem,że obroty tak się unoszą kiedy mam odpalone nawiewy, nigdy dotąd nie działo się nic takiego.

Czy tym razem ktoś ma jakąś radę/ wie dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano
Witam..wątpię aby podobny temat był poruszany,jak tak to wybaczcie,ale jestem zdezorientowany i ciekawy.

a więc :

1. obroty mi wzrosły do PRAWIE 1 tys.. zawsze miałem znacznie niższe, i utrzymują się na tym pułapie

Jak jest ponizej zera, zimny silnik i masz ogrzewanie wlaczone to kompik trzyma wieksze obroty na jalowym, aby sie w srodku cieplo i przytulnie szybciej zrobilo ;)

Zmniejsz na zimnym silniku do 16'C i powinny opasc.