Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich .

Mam jedno pytanie , czy ktos wie dlaczego w czarnym e90 320d mam fioletowe czujniki parkowania z przodu i z tylu ? I chcialbym miec PDC w kolorze nadwozia ale nie wiem czym je pomalowac i czy jak je pomaluje to czy beda dzialac prawidlowo?

Pozdrawiam

Opublikowano
fioletowe :shock: dziwne,zawsze widzialem w kolorze nadwozia,moze to nie sa te montowane fabrycznie

Są montowane seryjnie wg. nr VIN .

Czym pomalować te czujniki ? zależy mi na barwie czarnej bo te fioletowe dziwnie trochę wygladają ...

Pozdrawiam

Opublikowano
moje także mają kolor fioletowy.. powiem szczerze, ze zaczyna mnie to denerwować na czarnym aucie..
Opublikowano
mojemu ojcu w audi lakierowali czujniki więc chyba nie ma przeciwwskazań. Czarne czujniki w bmw się chyba po prostu odbarwiają od słońca. Te na 200% bezwypadkowe egzemplarze też tak mają.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie dotyczące czujników parkowania w E90. Czy powinny być z kolorze nadwozia czy może być taka opcja, że w czarnym aucie są czujniki koloru wpadającego w fiolet.

Spotkałem się już z czym takim w dwóch autach.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał arcisz!

Nie wiem czy można je lakierować ?

Mnie drażnił fiolet, kupiłem 8 szt. czarnych i jest :cool2:

Opublikowano

Można - moje były lakierowane fabrycznie, potem lakiernik usuwał rysy ze zderzaka i nie chciało mu się demontować to poleciał po całości włącznie z czujnikami i uszczelkami pomiędzy czujnikiem a zderzakiem :mad2:

Działają jak dawniej bezproblemowo więc o ile ktoś chce to można malować tylko pytanie czy trafi z kolorem? Jeśli jest to jakiś czarny to ok ale przy innych kolorach będzie widać raczej inny odcień jeśli pomaluje się tylko czujniki :(

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Malowałem 2 czujniki w tym tyg, i wszystko jest OK :D

uwalił mi się czujnik, zamówiłem na allegro nowy pod kolor ale Pan sprzedawca chyba był daltonistą :mad2:

Nie chciałem tracić czasu i użerać się z nim więc, lakierem do paznokci zmyłem ten kolor do czarnego, w mieszalni dobrali mi kolor, nast podkład+farba+klar i jak nowy :mrgreen: Nic się nie odróżnia i pięknie działa :)

wwo_j
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Zakupiłem nieoryginalne czujniki parkowania, dziury już są, pozostaje tylko kwestia podpięcia ich pod światło wsteczne.

Czy ktoś podłaczał ? Gdzie można to podpiąć, zeby nie rozbierać połowy samochodu.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Pod lampe wstecznego-ja dalem od razu w wiazke.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ale w którym miejscu w wiązke, bo lampa wstecznego podnosi się do góry razem z klapą

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Jak tam z tym malowaniem tych czujników? Można je polakierować na czarno? Nic sie nie dzieje i działanie jest prawidłowe? Proszę o odpowiedz, dziekuje z góry.