Skocz do zawartości

[ E90 ] PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich .

Mam jedno pytanie , czy ktos wie dlaczego w czarnym e90 320d mam fioletowe czujniki parkowania z przodu i z tylu ? I chcialbym miec PDC w kolorze nadwozia ale nie wiem czym je pomalowac i czy jak je pomaluje to czy beda dzialac prawidlowo?

Pozdrawiam

Opublikowano
fioletowe :shock: dziwne,zawsze widzialem w kolorze nadwozia,moze to nie sa te montowane fabrycznie
Opublikowano
ja i z tylu i przodu mam pod kolor nadwozia(szary)ale w czarnych moze jest inaczej :roll:
Opublikowano
  • Autor
fioletowe :shock: dziwne,zawsze widzialem w kolorze nadwozia,moze to nie sa te montowane fabrycznie

Są montowane seryjnie wg. nr VIN .

Czym pomalować te czujniki ? zależy mi na barwie czarnej bo te fioletowe dziwnie trochę wygladają ...

Pozdrawiam

Opublikowano
moje także mają kolor fioletowy.. powiem szczerze, ze zaczyna mnie to denerwować na czarnym aucie..
Opublikowano
  • Autor
Wiec jak da sie te czujniki parkowania jakos pomalowac czy nie ??
Opublikowano
mojemu ojcu w audi lakierowali czujniki więc chyba nie ma przeciwwskazań. Czarne czujniki w bmw się chyba po prostu odbarwiają od słońca. Te na 200% bezwypadkowe egzemplarze też tak mają.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie dotyczące czujników parkowania w E90. Czy powinny być z kolorze nadwozia czy może być taka opcja, że w czarnym aucie są czujniki koloru wpadającego w fiolet.

Spotkałem się już z czym takim w dwóch autach.

Opublikowano
Możesz mieć malowane pod kolor nadwozia lub właśnie wpadające w fiolet i to jest norma viewtopic.php?f=70&t=163733

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał arcisz!

Nie wiem czy można je lakierować ?

Mnie drażnił fiolet, kupiłem 8 szt. czarnych i jest :cool2:

Opublikowano

Można - moje były lakierowane fabrycznie, potem lakiernik usuwał rysy ze zderzaka i nie chciało mu się demontować to poleciał po całości włącznie z czujnikami i uszczelkami pomiędzy czujnikiem a zderzakiem :mad2:

Działają jak dawniej bezproblemowo więc o ile ktoś chce to można malować tylko pytanie czy trafi z kolorem? Jeśli jest to jakiś czarny to ok ale przy innych kolorach będzie widać raczej inny odcień jeśli pomaluje się tylko czujniki :(

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Malowałem 2 czujniki w tym tyg, i wszystko jest OK :D

uwalił mi się czujnik, zamówiłem na allegro nowy pod kolor ale Pan sprzedawca chyba był daltonistą :mad2:

Nie chciałem tracić czasu i użerać się z nim więc, lakierem do paznokci zmyłem ten kolor do czarnego, w mieszalni dobrali mi kolor, nast podkład+farba+klar i jak nowy :mrgreen: Nic się nie odróżnia i pięknie działa :)

wwo_j
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Zakupiłem nieoryginalne czujniki parkowania, dziury już są, pozostaje tylko kwestia podpięcia ich pod światło wsteczne.

Czy ktoś podłaczał ? Gdzie można to podpiąć, zeby nie rozbierać połowy samochodu.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Pod lampe wstecznego-ja dalem od razu w wiazke.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ale w którym miejscu w wiązke, bo lampa wstecznego podnosi się do góry razem z klapą

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Jak tam z tym malowaniem tych czujników? Można je polakierować na czarno? Nic sie nie dzieje i działanie jest prawidłowe? Proszę o odpowiedz, dziekuje z góry.

Opublikowano
Ja mam od 6 miesiecy pomalowane w kolorze nadwozia ( zwykly lakier ) , nic sie nie dzieje , działaja prawidłowo.