Skocz do zawartości

E46 320d 150KM nie zapala sie kontrolka grzania świec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie mam juz drugie E46 z silnikiem diesla 150KM i w pierwszej zapalała mi sie kontrolka spirala żółta od grzania świec przed zapaleniem auta a teraz mam Coupe z silnikiem diesla 320Cd i takowa kontrolka mi sie nie zapala wogóle ani razu nie zauważyłem żeby sie zaświeciła a mam auto z pół roku już czy powinna sie zapalać czy nie dzieki za odpowiedz pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób test wskaźników, test 2.0, bo widocznie masz zaślepioną kontrolkę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ile u Was jest stopni? U mnie -7, więc podejrzewam, że u kolegi nie ma +10 :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam dzieki za odp test robiłem już w czerwcu jak auto kupilem i kontrolka sie zalala na teście czekałem na zime bo juz wcześniej byłem zdziwiony że sie nie zapala a ktos napomknął mi że może musi być zimno i dodam że przesiadłem sie z takiego samego auta z tym samym silnikiem i w Touringu zapalała sie ta kontrolka za każdym razem po przekreceniu stacyjki nie ważne jaka pora roku była a tu ani razu sie nie zapaliła ale auto pali odrazu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak właśnie mam i ja, nie ma znaczenia jaka jest temperatura, zapala się na jedną sekundę i od razu gaśnie, nawet przy -20, tylko ja mam euro3 i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, tylko jakie :roll: bo Ty masz euro4.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Panowie a nie mieszamy tutaj kontrolki od wtrysków?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann