Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zakupiłem samochód marki BMW e46, 320d, 2001rok (sedan)

Lubię jeździć gdy towarzyszy mi głośna muzyka z dobrym basem... heh. Niestety w tym aucie tego mi brakuje.

Na początek chciałbym się dowiedzieć jakie głośniki do niej wsadzić z przodu i z tyłu ?

Odrazu planuje zakupić dobrą tube/skrzynie basową ze wzmacniaczem.

Żeby b.ładnie mi grało to zapewne będę musiał odrazu wymienić radio, gdyż siedzi tam oryginalne.

Chciałbym abyście mi w tym pomogli, bo sam sobie z tym na pewno nie poradzę.

Opublikowano
Ile zamierzasz na to wydać? Ogólnie ciężko jest wydobyć dobry bass z sedana. Ja mam u siebie soobwofer JBL 1100W/275rms bez wylotu, wzmacniacz Carpower 750w/500rms, głosniki Pioniera dwudrożne przód+ tył chyba po 70rms, soprany przód boschmann, radio ALPINE 100eub na usb i to wszystko. Jestem zadowolony z dzwięku jak i bassu.
Opublikowano

Takie pytanie zadaj na odpowiednim forum, tam chłopaki się znają (strefacaraudio), wszelkie sony Xplod sobie odpuść z miejsca, bo to ponoć nie gra, nie słyszałem ale taką mają opinie.

Dodam tylko, że w E46 jest ponoć kabaret z instalacją dobrego nagłośnienia w przednie wrota, montaż dystansów jako tako jest niemożliwy, pozostaje rzeźba, albo montaż w fabryczne miejsca, co się mija z celem wydawania większej kasy.

Opublikowano

fakt że ja mam kombi + Harmana, ale miałem założony taki zestaw

http://moto.allegro.pl/pioneer-deh-p80prs-usb-bluetooth-1din-sklep-radom-i2790913472.html ( starszy model z mniejszym kółkiem )

http://moto.allegro.pl/wzmacniacz-magnat-rx-mono-i2840697111.html ( mój był rx44 )

http://moto.allegro.pl/pioneer-ts-w310d4-subwoofer-1400w-model-2013-i2831436962.html + skrzynia robiona pod wymiar na bass reflexie i druga zamknięta na krótki bass

i grało to fajnie, miałem zamiar swoje infinity założyć do przodu na 2gim mniejszym wzmacniaczu

koniec końców to sprzedałem bo mi było za mało, ale dlatego że już 5 rok w 3 samochodzie ten zestaw miałem

teraz mam ori hk i radio a skupiam się na mocy bardziej

dużo zależy od radia, ja z głośników ściszałem bass, w radiu był aplituner i eqalizer jak w profi korektorze to można było ustawić

w używce też coś podobnego znajdziesz, dużo tańszego

Opublikowano

Osobiście proponowałbym skrzynię zamkniętą bez BR lepsza jakość dzwięku tyle że na światłach nie będzie cię tak słychać :D

Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć: słyszeć czy być słyszanym :D

Bardzo dobrze sprawują się głośniki amerykańskiej firmy JL (jeżeli chodzi o skrzynię) niestety nie są tanie nie mylić z JBL - em :P

Jedną z ich zalet to fakt że potrzebują mniejszy litraż żeby ładnie grać a co za tym idzie mniej zapełnisz bagażnik.

Ze wzmacniaczy polecałbym Audisona, starsze modele niestety też swoje kosztują ale są to naprawde sprawdzone rzeczy w innym autku mam właśnie taki wzmacniacz i moje hertz'e których nie polecam nie dają rady przy tym wzmacniaczu pozostaje jeszcze dużo wolnej mocy którą można dobrze zagospodarować :)

Pamiętać trzeba również o dobrych kablach niestety dobry sprzęt i dobre granie = nie mało wydanych pieniędzy :(

Opublikowano