Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chlopaki. Mianowicie sprawa wygląda tak ze po wsadzeniu silnika do e36 poniewaz byly juz byl w nie za dobrej kondycji i uszczelka byla wydmuchana wsadzilem nowy silnik taki sam M50b20. Podpięte jest wszyystko pod sterownik boscha. Przy prubie odpalenia auta strasznie strzela w kolektro. Normalnie widac jak wybucha paliwo w kolektorze. Cos czuc spaliny ale za chiny nie moze odpalic. Zamówilem nowy czujnik połozenia wałka (ten górny) poniewaz pisalo na nim simens i jego kable byly tez w oplakanym stanie, poniewaz popękała izolacja i prawdopodobnie bylo jkakies spięcie, ale zaizolowalem ten czujnik i nic dalej nie pali. Pomózciie bo ja juz naprawde nie wiem co jest z moją becią, a snieg juz spadł i wypadało by jechac na salmopol ... ;P
Opublikowano
jeżeli na silniku jest osprzęt simensa,to komp musi być simens,bo inaczej nie odpali

Tak jak kolega mówi.. Każdy sterownik ma inny program i jeśli pomieszasz siemensa z boschem to sie nie dogadają.

Podłącz Karte graficzną ATI i wgraj stery Gforce'a.. Tylko VGA i nic więcej.. tak samo z silnikiem. Skoro miałeś BOSCH'a to trzeba było brać motor od BOSCH'a.. Możesz troszke teraz wydać na osprzęt ;/

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
tak, tylko jezeli zmienie czujniki i reszte to wszystko to wydaje mi sie ze silnik powinien odpalic. kurde zamowilem ten czujnik z boscha i nie chce zeby sie okazalo ze nawet przez ten czujnik to nie bedzie dzialac Wsumie jak moze czujnik z simensa dzialas na instalacji z bosha, Tamten silnik mial czujnik polozenia walu korbowego simensa, przelozylem ze swojego na bosha i dostal iske i nawet paliwo zaczlo leciec. Tylko dalej nie pali, caly czas strzela w kolekttor i zalewa swiece.
Opublikowano
to jakim cudem, przy poprzednim silniku, czujnik walka byl simens i to chodziło. Mam juz czujnik, aku sie laduje, zobaczymy czy odpali.
Opublikowano
czujniki sa kompatybilne z komputerem. Jeszcze prubuje teraz dokręcić kolektor dolotowy bo zauwazylem ze cos cieknie prawdopodobnie paliwo na zlączeniu glowicy z kolektorem.