Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, rozsypał mi się przegub przedni prawy od strony mostu, składa się on z 3 specyficznych łożysk na trójniku który wchodzi w kielich, nie wiem jak fachowo nazywa się taki typ przegubu, dwa łożyska z tego przegubu posiadam, brakuje mi jedenego, mam problem aby dostać owe łożysko, kupił bym nawet komplet, gdyby było gdzie, może ktoś z klubowiczów posiada takie łożysko w stanie możliwym do montażu ? na allegro i tablicy nie ma nic, jeżeli ktoś coś wie, gdzie takie coś dostać, proszę pisać.
Opublikowano
Problem polega na tym iż półoś nie jest podzielona na części jest sprzedawana jako całość :/ co najlepsze prawa półoś kosztuje jedyne 525$ haha, jutro zrobię fotki części o którą mi chodzi, może ktoś ma w jakichś pozostałościach po uśmierconym ix-ie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Więc ratuje Cię tylko używka.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
To nie jakaś normalia? Może da rady kupić w sklepie z łożyskami.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
kolego, ja mam niestety ta krótsza sprawdzona przez moto max w turoniu, ideał (tak stwierdzili), ta od strony pasażera mam w stanie ograniczonej zdatności

regeneracja (nowy przegub) + robocizna w motomax w Toruniu 450 PLN

Kolego masz na odsprzedanie półoś lewą lub prawą ? jeżeli tak to podaj jakiś namiar na siebie, dogadamy się :wink:

A co do łożyska, to nie jest ono takie normalne, ma ono półokrągłą bierzenie, na dodatek w środku normalnego łożyska kulkowego jest łożysko sferyczne, jest to klepane org. pod bmw, dostanie takiego czegoś w sklepie raczej nie możliwe :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Łożysko to na 100% normalia, ale na nie nałożony jest specyficzny pierścień. Jest to przegłób homokinetyczny. Może pasowałoby z innego samochodu.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321