Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj jadąc autem po kilku godzinnym postoju moja skrzynia odmówiła współpracy. Objawy bez względu na bieg obroty rosną auto nie jedzie. Wyjechałem za miasto (myśląc zagrzeje się to zacznie działać prawidłowo, wcześniej był problem z rana objawiający sie szarpnięciem na 1/2 biegu.) po chwili "jady" ze ślizgającą sie skrzynią zablokowało mi na chwile tylnie koła. Po zatrzymaniu się i wrzuceniu na P usłyszałem zgrzyt zapadki od postoju lecz nie zazębiła się w związku z tym skrzynka straciła postój.

Moje pytanie brzmi: Czy warto remontować tą skrzynkę ? ( w lutym była regenerowana - miała poślizgi) koszt pewnie ponad 5 tyś , czy kupić używke z miesięczną gwarancją ? koszt 3 tyś. Niby 59 tyś przebiegu.

Czy nie będzie problemu ze sterownikiem i podłączeniem jeśli używka jest z e60 xdrive ? Jest opcja sprawdzić przebieg na skrzyni ?

Pozdrawiam

Auto X5 E53 2005 r diesel 218 KM

Opublikowano
Witam. Jesli miales ja regenerowana to czemu nie podjedziesz do nich?? Po mojemu jesli jest dobrze zrobione to nie powinno byc problemu ze skrzynia. Powinni Ci dac gwarancje na robocizne. W uzywki bym sie nie bawil na Twoim miejscu a jezeli juz to z X5 a nie 5.
  • 5 tygodni później...