Skocz do zawartości

[e46 320D] Spaliny pod maska i zaciąga je przez wentylacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze spalinami pod maska wydostają się spaliny silnie drażniące wentylacja podczas postoju zaciąga je do środka a podczas jazdy nie nagrałem filmik czytałem troche na forum że to może być ta rurka karbowana z chłodniczki spalin lub łącznik z układu wydechowego (flex) prosze o pomoc jak ktoś miał podobny problem oto filmik:

http://www.sendspace.pl/file/dca0440b3cf4389de1c0bb7

i na youtube

Opublikowano

A sprawdziłeś szczelność wydechu? Często problem występuje z elastyczną plecionką.

Wjedź na kanał, osobiście skontroluj i będziesz miał jasność.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Witam ponownie:)

Rurka od spalin jest oki , nie wykręcałem jej ale ściągałem plastikową która idzie od przepływki do turbiny . Po odpaleniu dym wydostawał się zza turbiny , dokładnie miedzy turbiną a katalizatorem nie miałem możliwości wejść do kanału.W sobote pojade na kanał tylko nie wiem dokładnie co tam idzie przed katalizatorem czy odrazu jest kolektor wylotowy bo to tak z boku wyglądało jakby na łączeniu katalizatora z kolektorem poszła uszczelka jeśli wogóle się tam taka znajduje a powinna :D

Więc flex (elastyczna plecionka) jest raczej dobra bo ona to idzie za katalizatorem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszczelka jest kolektorem, a turbiną. Między turbiną, a katalizatorem nie ma. Bez kanału można gdybać.
Opublikowano

dzisiaj wjechałem na kanał i okazało się że szpilka od łączenia katalizatora z chyba kolektorem wykręciła się .

Wkręciłem szpilkę ale teraz nie mam jak nakrętki wkręcić bo trochę ręcznie i resztę trzeba kluczem i jak to też zrobić jak nie da się klucza tam wsadzić

Klucz 15 oczkowy dał rade