Skocz do zawartości

320d 150KM Wymiana tulei wahacza przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca, przekonałem się sam w swoim BMW jak wygląda wymiana tych tulei.

W moim przypadku nie dało rady ściągnąć tulei na samochodzie, wszystkie gumy wachacze w aucie były fabrycznie i nikt nic jeszcze nie wymieniał więc wszystko było zapieczone i sztywne. Żeby zdjąć tuleje musiałem wyciągnąć cały wachacz a że okazało się że sworznie już nie trzymią do końca wymieniłem cały wachacz na nowy i wpresowałem nową tuleję. Części oczywiście jedne z najlepszych jakie kupiłem.

Co innego jeżeli ktoś już coś grzebał przy zawieszeniu, wtedy jest inaczej, wszystko schodzi łatwiej i bez większego wysiłku :wink:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trójzębny ściągacz i każda tuleja zejdzie. Koszt? Jakieś 20 pln.
Opublikowano
Mówisz, że taki za 20 się sprawdzi? Mi o wiele lepiej wyglądający ściągacz nie dawał rady jak ściągałem łożysko z wału. Fakt że był z czasów prl-u, może teraz robią lepsze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi się sprawdza. Ale nie bronię zaszaleć i wykosztować się na taki za 40 :8)
Opublikowano

U mnie ściągacze nie pomogły, żadne wybijanie itp. Po prostu miałem zawieszenie fabryka.

I teraz niech mi ktoś nie wmawia że ma autko z wymiennymi już wahaczami, tulejami itp itd i po przebiegu oryg 160 tyś km :mrgreen:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann