Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po umyciu buma zaczęła szaleć mam problem z zapalaniem jak już zapali i wcisnę mocniej gaz to pochodzi z 5 sekund i zgaśnie ogólnie strzela pierdzi i to wszystko po umyciu , nie myłem silnika tyle co mogło polecieć przez kratki od chłodnicy ?

Przed myciem wszystko było ok :/

Jakieś pomysły ?? :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie nalałeś na czujnik wału.Izolacja spękana że starości i jest problem.Trzeba wysuszyć.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Przez kratki od chłodnicy ? Gdzie się znajduje czujnik wału i jak to wysuszyć ?

Ja na początku myślałem że może nalałem wody do obudowy filtra powietrza, ale wlot do filtra jest za reflektorem więc chyba raczej nie możliwe ?

Ziomek to weź mi wytłumacz krok po kroku jak to zrobić :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik masz za chłodnicą na przednim deklu silnika nr 9

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=11_4793&hg=11&fg=10

Najlepiej było by go wymontować i wysuszyć przy grzejniku.Bez demontażu to chyba najprędzej suszarką.Sprawdz czy ma spękany kabel.Przeważnie pęka izolacja przy wejściu do czujnika i lubi się tam woda dostać.

Opublikowano

Nie wiem czy nie miałem nic tam kombinowane przy tym bo po ostatniej wizycie w warsztacie ( wymiana chłodnicy ) właśnie w tamtej okolicy pojawiła mi się jakaś pomarańczowa wtyczka z wiszącym kabelkiem, przed wymianą chłodnicy nic takiego tam nie widziałem.

Może zerwali ten kabelek , poparali i teraz takie ceregiele, zawsze myłem samochód i wszystko było dobrze , teraz umyłem pierwszy raz po wymianie tej chłodnicy i taki cyrk.

Jutro wezmę suszarkę i zobaczymy co z tego wyjdzie :(

Opublikowano

Słuchajcie nie moge znaleźć tego czujnika wału, gdzie patrzeć od góry czy od dołu dodam że mam gaz

Dobra znalazłem przy tym takim kole zębatym nastawiłem suszarkę i dmucha tam..

gdzie jest druga strona tego czujnika gdzieś wpięta w blok ?

Opublikowano

Suszyłem z dwie godziny , potem próbowałem odpalić aż akumulator się rozładował i jeszcze chyba na dodatek świece zalałem :(

teraz to juz załamka :cry2:

Opublikowano
Naładowałem akumulator i jest to samo znaczy odpala na benzynie chodzi 3 sek i gaśnie, po 20 odpaleniach nabiera temperatury i przełacza na gaz, a na GAZIE chodzi normalnie !!!!!!!!!!
Opublikowano
Naładowałem akumulator i jest to samo znaczy odpala na benzynie chodzi 3 sek i gaśnie, po 20 odpaleniach nabiera temperatury i przełacza na gaz, a na GAZIE chodzi normalnie !!!!!!!!!!

na benzynie wchodzi na obroty ale cały czas muszę puszczać i dodawać gazu bo inaczej zdechnie

tutaj filmik z prób odpalania. http://www.youtube.com/watch?v=r81ZU9u8s30&feature=youtu.be

Opublikowano

Na moje oko to trochę tak jakby Ci nie podawał benzyny, sprawdź ciśnienie na listwie czy wogóle jest jakieś możliwe, zerknij na pompke...może jeździsz z niskim stanem beznyny i ją zajechałes? jeszcze jak kręcisz 20 razy pod rząd to już wogóle

Możesz też zerknąć w okolice komputera (prawe podszybie) może masz zatkany odpływ i zalało Ci jakiś przekaźnik albo kompa jak myłes fure?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro pracuje na gazie to nalogike coś z benzyną.Tak jak napisał kolega wyżej albo wachy nie masz :lol: albo pompa lezy.