Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem podczas przyśpieszenia w lewym tylnim kole dzieje sie cos takiego, że czuję jakby tylko to koło dostało poslizgu i szarpie jakby cos sie załączało i lekkie stuki, przy skrętach jak zwalniam. Tylko przy przyśpieszeniu i tylko w tym kole dziekuje za pomoc
Opublikowano
gdzie dokładnie się ona znajduje? Mam ja odczepić? Przejechać się z odczepioną kością, do czego ona służy?jeśli pomoże to co mam zrobic? dzieki chłopaki za pomoc:)
Opublikowano
Odłączysz napęd 4x4 .Jeśli nie będzie stuków to znaczy, iż skrzynka padła a dokładniej pewnie słynna zębatka :mad2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
do skrzyni biegow masz przykrecona skrzynke vtg z niej wychodzi wał napedowy na niej znajdziesz silniczek z taką duza wtyczką wypnij ją i jazda
Opublikowano
dzieki za pomoc jutro zobacze i dam znać... jeśli padła zębatka jaki się łączy z tym koszt?
Opublikowano

wiec rozłączyłem kości i pomogło nic się juz złego nie dzieje wiec co dalej z tym zrobić? mogę narazie jeździć bez kości czy lepiej ja podłączyć i niech dalej stuka?

moze być jakiś problem ze oleju nie wymieniłem w skrzynce rozdzielczej bo widzę ze paru formułowiczów wymieniło olej i jest ok? jak tak to jaki i ile się go mieści?

dzieki chłopaki za pomoc właśnie za to uwielbiam BMW bo ma wspaniałe samochody i formułowiczów:)

Opublikowano

No rozłączyłes ale teraz nie masz napędu 4x4 :D :D

Wiadomo juz ,ze masz skrzynkę do naprawy i tyle.Popatrz w tematach a są jak i co zdjąc żeby zobaczyć tę słynna zebatkę

Pewnie wystarczy ją przekręcic delikatnie i już bedzie wszystko ok :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
szukałem w tematach ale nic tam nie pisze jak zdjąć rozkrecic i jak przekrecic tylko pisze o zamowieniu co jest jeszcze nie aktualne mozesz podrzucić co jak gdzie?:) a olej moze cos mieć do tego?