Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do kupna coupe. Zawsze chciałem klasyka e-30 ale chyba jednak będzie to e-36. Będzie to drugie autko w rodzinie moje i tylko moje:)

Muszę niestety jednak patrzeć na koszty utrzymania i eksploatacji szkoda no ale niestety nie będzie 328:(

Bedzie IS

Poszukałem na forum i jestem już nieco mądrzejszy mam jednak jeszcze małą prośbę do uzytkowników takowych autek.

Ponieważ zakładam, że będzie to moje dopieszczone autko i zostanie u mnie napradę długo zależy mi na poniższych informacjach:

Ewentualnej dostępności tych silników na podmiankę,

Możliwości wsadzenia tam czegoś większego czy jest to możliwe bez strasznej rzeźby

które podzespoły są identyczne z e-36

i generalnie kosztów serwisowania, kosztów części i ich dostępności

o spalaniu już się naczytałem, czy moje założenia że trasa 8-10 a miasto 10 - 12 są realne?

Widzę, że tych aut zjechało do Polski naprawdę bardzo dużo więc chyba nie ma tragedii z częściami.

Proszę o kilka słów otuchy i kupuję mając nadzieję, że auto będzie za 5 lat mi nadal służyło i podobało się tak jat teraz e-30.

Dzieki i pozdrowienia dla Was:)

Obarek

Opublikowano

Mialem E36 Coupe 318 IS przez prawie rok. Spalanie, o ktorym piszesz, jest jak najbardziej realne - moj samochod przy sredniociezkej nodze palil nawet mniej. Co do czesci - pare razy widzialem silnik do IS-a na allegro.

Gdybym teraz kupowal E36 Coupe, to bylby to albo 318 IS, albo 325i/328i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Witam

Przymierzam się do kupna coupe. Zawsze chciałem klasyka e-30 ale chyba jednak będzie to e-36. Będzie to drugie autko w rodzinie moje i tylko moje:)

Muszę niestety jednak patrzeć na koszty utrzymania i eksploatacji szkoda no ale niestety nie będzie 328:(

Bedzie IS

Poszukałem na forum i jestem już nieco mądrzejszy mam jednak jeszcze małą prośbę do uzytkowników takowych autek.

Ponieważ zakładam, że będzie to moje dopieszczone autko i zostanie u mnie napradę długo zależy mi na poniższych informacjach:

Ewentualnej dostępności tych silników na podmiankę,

Możliwości wsadzenia tam czegoś większego czy jest to możliwe bez strasznej rzeźby

które podzespoły są identyczne z e-36

i generalnie kosztów serwisowania, kosztów części i ich dostępności

o spalaniu już się naczytałem, czy moje założenia że trasa 8-10 a miasto 10 - 12 są realne?

Widzę, że tych aut zjechało do Polski naprawdę bardzo dużo więc chyba nie ma tragedii z częściami.

Proszę o kilka słów otuchy i kupuję mając nadzieję, że auto będzie za 5 lat mi nadal służyło i podobało się tak jat teraz e-30.

Dzieki i pozdrowienia dla Was:)

Obarek

Zawsze jest mozliwosc "wsadzenia czego wiekszego" , ale po co ?

Lepiej od razu kupic 325i/328i , a nie potem "rzezbic" co troche kosztuje...

Koszta czesci to E36 sa bardzo przyzwoite :wink:

Opublikowano
Jestem tu nie długo, ale juz nieraz sie naczytałem ze wymiana silnika jest supełnie nieopłacalna (na cos mocniejszego). Zreszta to chyba logiczne. Jak chcesz cos mocniejszego to kup odrazu auto z wiekszym silnikiem, napewno wyjdzie taniej niz kupno z mniejszym i pozniej wymiana. A wrazenia z jazdy coupe sa nieopisane :P

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano

Witam

Absoltnie nie planuję wymiany na coś mocniejszego od tak.

Pytam tylko bo wiem np o dwóch przypadkach pękięcia bloku i hipotetycznej wymianie silnika w takiej sytuacji i generalnie dospności tych silników na rynku.

Jeślli wszystko pasuje to teraz tylko jeszcze raz zastanowię się nad tym czy nie skusić się na mocniejszą jednostkę i ruszam na łowy

Pozdro

Obarek