Skocz do zawartości

bmw e39 525tds inpa - przekroczone normy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem do swojego auta kabel diagnostyczny i zainstalowałem INPĘ, kabel i program świetnie pracuje z moim autem, pokasowałem wszystkie błędy które były i nie ma żadnych w tej chwili nowych, ale zastanawiają mnie dwa wykresy wychodzące poza skalę. Czy może ktos mi wytłumaczyć co to oznacza bo z tego co się orientuję to są to parametry przepływki i ciśnienia powietrza bodajrze, błędu przepływka nie wywala, odczyty były robione na zimnym silniku, z góry dziekuję i pozdrawiam

link do zdjęcia z INPY:

http://img13.imageshack.us/img13/4580/20121121186.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
Mam podobne wartości co u Ciebie kolego, także wstawiłem podobny temat tylko w innym dziale, odpowiedzi żadnej nie otrzymałem. Więc teraz jest nas teraz dwóch, może ktoś nas oświeci :D

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

Z tego co wyczytałem,szukając po necie, inpa ma to do siebie właśnie że te wartości zawyża, szczególnie przepływkę i ponoć mimo zawyżonej wartości przepływki jak na odpalonym silniku wraz z dodaniem gazu rosną wartości przepływki w górę to jest ok. Byłem na kompie w serwisie, nie wiem jaki tam mieli program diagnostyczny, ale tam przepływka była sprawna. Więc chyba nie ma sie tym co przejmować, auto ma kopa, nie kuleje, odpala itd.

widzę że jesteś z Czarnkowa :-) mieszkałem tam na osiedlu Słonecznym, pozdrawiam więc gorąco.

Opublikowano
Wszelkie odczyty nalezy robic na nagrzanym silniku. Z tego co wiem, to dobrze jest zrobic zrzut ekranu na wolnych obrotach i na 3 biegu z noga w podlodze ok 3,5-4 tys obr. Zapoznaj sie z dzialaniem klawisza print screen, bo foto komorka to troche wstyd. Poszukaj jakie powinny byc wartosci przeplywki np na bmw-diesel albo bmw-diag. Ewentualnie DIS cos wiecej Ci powinien powiedziec.