Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam w swojej Beti E46 radio Philips kaseta czy jest opcja bez przeróbek zamienić na oryginalne CD i ewentualnie jaki model jest dobry?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez podania rocznika odpowiedź jest jedna - kaseciaka mozna bez żadnych przeróbek zamienić na radio CD z tego samego roku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, A jeśli ma być nowsze (najlepiej takie z możliwoscią podłączenia AUX, bo z mp3 raczej nieosiągalne z rozsądnej cenie), to będzie trzeba zmienić wtyczkę anteny/dać przejściówkę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak. Zdaje się, że napisałem to wyżej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam oryginalne Business CD produkcji Alpiny. Jakościowo dobre, jedne z lepszych, jeśli chodzi o oryginał, choć szału oczywiście nie robi. Ja wstawiłem Xcarlinka (moja instrukcja jest na forum), bo bieganie z płytami to nie dla mnie, a montaż ori zmieniarki też nie rozwiązuje biegania z płytami CD.

Jeśli masz w radiu przycisk MODE, to też możesz tak zrobić.

Czyli jeśli ma być ori:

1. Wstawiasz CD i cieszysz się upgradem z kaseciaka

2. Wstawiasz CD, do którego można łatwo podłączyć AUX i śmigasz z powiedzmy odtwarzacza mp3

3. Zostawiasz swoje radio (jeśli ma MODE) i podłączasz zmieniarkę cyfrową, jak w/w Xcarlink.

Kaset z kabelkiem i transmiterów nie proponuję jako czwartej opcji.

Najlepiej doradzać komuś, kto chce pomocy. Czyli podaje rocznik, wrzuca fotkę radia, a najlepiej też zdjęcie naklejek z informacjami o radiu, widocznych po jego wyjęciu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli ma być nowsze (...), to będzie trzeba zmienić wtyczkę anteny/dać przejściówkę.
Opublikowano
to i ja się podłącze żeby nie zakładać nowego tematu. mam e36 316 rocznik 92 radyjka brak zapewne siedział tam kaseciak oem no i komuś sie przydał. pytanie teraz takie chodzi o radyjko z aux jak zielo, wymienił(jestem laikiem w temacie audio) co bedzie pasowało kolorystycznie podświetleniem no i wyglądem do konsoli e36? w normalnych pieniądzach rzecz jasna.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak dla jasności spytam, mam radio z napisem REVERSE z modułem na kasety

http://caraudio-service.ru/BMW_Reverse_BE3251_Reverse-RDS_6512-8376004_e39.jpg

i chciałbym się dowiedzieć, czy mogę jedynie wymienić ten górny moduł z napędem na płytę CD, czy muszę wymienić całe radio ?

Opublikowano
to i ja się podłącze żeby nie zakładać nowego tematu. mam e36 316 rocznik 92 radyjka brak zapewne siedział tam kaseciak oem no i komuś sie przydał. pytanie teraz takie chodzi o radyjko z aux jak zielo, wymienił(jestem laikiem w temacie audio) co bedzie pasowało kolorystycznie podświetleniem no i wyglądem do konsoli e36? w normalnych pieniądzach rzecz jasna.

Znajomy w cabrio ma alpinę 250zł dał i podświetla na bursztynowo.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558