Skocz do zawartości

520i 2001 problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam następujący problem z zamkiem centralnym, który nie zamyka ani nie otwiera automagicznie, "z przycisków" (w kluczyku i kabinie) drzwi przednich kierowcy i pasażera. Trzeba nadmienić, że oba drzwi tylne oraz bagażnik działają + jest charakterystyczne jęczenie i pstryk przy zamykaniu/otwieraniu. Zamykanie i otwieranie drzwi przednich działa poprzez ręczne przekręcenie kluczyka, uruchamia też blokadę/odblokowanie reszty centralnego (tyłu).

Czy to siłowniki?

Proszę Kolegów o pomoc, dziś/jutro podłączę jeszcze raz lapka w poszukiwaniu błędów.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Mogą już kończyć swój żywot siłowniki, ale odepnij na trochę aku. Miałem z rok temu przed zimą tak, że zamknęły mi się drzwi, poszedłem do sklepu, wracam a tu ku mojemu zdziwieniu wszystko było zamknięte oprócz drzwi przednich. Otworzyłem, zamknąłem z pilota to samo. Tył zamknięty, przód otwarty. Wróciłem do domu, odłączyłem aku na noc i do dziś mam spokój. Myślę, że elektryka też musi się czasem zresetować :P Życzę Ci, żeby to było tylko to :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki, do jutra jest odpięty. Na szczęście siłowniki na alledrogo za 15 pln :mrgreen: ...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No problem jest, kolega elektryk podmienił moduł i też przednie drzwi się nie zamykają. Dodatkowo sprawdził czy dochodzi prąd do siłowników i wygląda na to, że dochodzi... Także kupuję siłowniki.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Probowalem wyjac jeden... Jestem zalamany, ktos mi powiedzial, ze szybe i zamek bede musial wyjac... :/ :cry2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Zamek tak ale szybę? Ja wyciągałem bez demontażu szyby i poszło, zdejmiesz boczek i odłącz akumulator jak nie chcesz zrobić błędu poduszki, bo poduszkę boczną trzeba będzie odkręcić ( o ile ją posiadasz ) i odpiąć by nie wisiała na kablu i nie przeszkadzała. pozdrawiam i powodzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki, będę próbował, napiszę jak wyszło! :cool2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik