Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem wymienić płyn do spryskiwaczy na zimowy , manetka do spryskiwaczy wypsikałem do zapalenia sie kontrolki

i w ten czas przestały działac wycieraczki.

Dolałem płynu kontrolka od sprykiwaczy zgasła a wycieraczki nie działaja.

Jak przełaczam manetka to słychac silniczek od wycieraczek jak buczy.Aby przestał buczeć musze wyłączyć zapłon.

Spryskiwacze działają.

Co mogło sie stać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przypominam sobie żeby były zamienniki silnika wycieraczek.

Mechanizm do wycieraczek w bmw jest troszkę przekombinowany, możliwe że coś się zaciera, ew już zatarło.

Jest jeszcze opcja że spadło cięgno od wycieraczki i mechanizm się zablokował.

Najlepiej zdjąć osłonę podszybia i zaglądnąć do środka, jak będziesz męczył zablokowany silniczek, to w końcu go upalisz.

Opublikowano
W prawym nadkolu masz ten silniczek od wycieraczek jak masz mozliwosc sprawdz na innym silniczku czy tte sie dzieje ta sama sytuacja jesli tak to musisz grzebac w manetce na stykach. taki silniczek (zamiennik) z 30 kosztuje prosta wymiana. Pozdrawiam

kolego Towerek w prawym nadkolu znajduje Się pompka spryskiwacza a nie silnik wycieraczek :duh: Jak napisał Shadow69 wspomniany silniczek jest w "podszybiu" być może jakimś dziwnym trafem zawiesiły Się szczotki(tak było u mnie zanim padł całkowicie) i dlatego odmawia posłuszeństwa.Do mojego dostała Się woda, blokował Się podczas pracy,rozebranie,suszenie i czyszczenie pomogło na rok potem sytuacja Się powtórzyła aż wysiadł całkiem. Tylko że mój nie buczał. A może przekaźnik wycieraczek powoduje to buczenie :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Witam.

Wycieraczki już działają, do wymiany był silniczek.

Kółko teflonowe, które jest napędzane, się wytarło.

Postaram się zrobić foty i wam pokarze.

Dzięki pozdrawiam.