Skocz do zawartości

Silniczek od Wycieraczek Buczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem wymienić płyn do spryskiwaczy na zimowy , manetka do spryskiwaczy wypsikałem do zapalenia sie kontrolki

i w ten czas przestały działac wycieraczki.

Dolałem płynu kontrolka od sprykiwaczy zgasła a wycieraczki nie działaja.

Jak przełaczam manetka to słychac silniczek od wycieraczek jak buczy.Aby przestał buczeć musze wyłączyć zapłon.

Spryskiwacze działają.

Co mogło sie stać.

Opublikowano
W prawym nadkolu masz ten silniczek od wycieraczek jak masz mozliwosc sprawdz na innym silniczku czy tte sie dzieje ta sama sytuacja jesli tak to musisz grzebac w manetce na stykach. taki silniczek (zamiennik) z 30 kosztuje prosta wymiana. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie przypominam sobie żeby były zamienniki silnika wycieraczek.

Mechanizm do wycieraczek w bmw jest troszkę przekombinowany, możliwe że coś się zaciera, ew już zatarło.

Jest jeszcze opcja że spadło cięgno od wycieraczki i mechanizm się zablokował.

Najlepiej zdjąć osłonę podszybia i zaglądnąć do środka, jak będziesz męczył zablokowany silniczek, to w końcu go upalisz.

Opublikowano
W prawym nadkolu masz ten silniczek od wycieraczek jak masz mozliwosc sprawdz na innym silniczku czy tte sie dzieje ta sama sytuacja jesli tak to musisz grzebac w manetce na stykach. taki silniczek (zamiennik) z 30 kosztuje prosta wymiana. Pozdrawiam

kolego Towerek w prawym nadkolu znajduje Się pompka spryskiwacza a nie silnik wycieraczek :duh: Jak napisał Shadow69 wspomniany silniczek jest w "podszybiu" być może jakimś dziwnym trafem zawiesiły Się szczotki(tak było u mnie zanim padł całkowicie) i dlatego odmawia posłuszeństwa.Do mojego dostała Się woda, blokował Się podczas pracy,rozebranie,suszenie i czyszczenie pomogło na rok potem sytuacja Się powtórzyła aż wysiadł całkiem. Tylko że mój nie buczał. A może przekaźnik wycieraczek powoduje to buczenie :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Wycieraczki już działają, do wymiany był silniczek.

Kółko teflonowe, które jest napędzane, się wytarło.

Postaram się zrobić foty i wam pokarze.

Dzięki pozdrawiam.