Skocz do zawartości

BMW E36 318i m40 przepustnica wariuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie mi czy walnięta przpustnica a mianowicie czujnik TPS znajdujący się w niej (przykręcany) może powodować to,że moja e36 na benzynie strasznie nierówno chodzi a nawet czasem potrafi zgasnąć z powodu bardzo niskich obrotów ? a jak przytrzymam ją na benzynie i troche pochodzi wrzuce na LPG to jest oki i obroty trzyma i ładnie chodzi a znow przelączę na PB to obroty ma mniej niż 600-500 ;/
Opublikowano
tak podaje ok i chodzi nie zacina się... kiedyś pamietam,że podczas remontu glowicy oglądalem swoja przepustnice i spotkałem w niej w środku dużo ( oleju ) ogólnie była zabrudzona ... może to być wina czujnika TPS ?
Opublikowano

Te objawy które masz ,nie wskazują na problem z czujnikiem położenia przepustnicy.

Typowe objawy uszkodzonego tps-u to szarpania przy przyspieszaniu i zdjęciu nogi z pedału gazu.

Opublikowano
aha oki a czy dostanę go w każdym sklepie motoryzacyjnym ?? czy tylko zamowienie z internetu pozostaje ?? i po czyszczeniu od razu mozna montowac ??
Opublikowano
nie wiem czy w kazdym u mnie byl. W zestawie jest cieniutka dluga dysza ktora mozesz wprowadzic preparat do wnetrza silniczka , zostawiasz na pare minut wylewasz i tak pare razy, potem pare minut niech wyschnie odparuje i montujesz
Opublikowano
NIESTETY NIE MOGE DOSTAC TEGO boll-a u mnie w sklepach... lecz koleś oferował mi jakiś środek do czyszczenia gażników firmy CRW czy tam CRV jakoś tak nie znam dokładnie tej nazwy kurcze :(
Opublikowano

czujnik tps - po odłączeniu auto bardzo kulało (jeszcze bardziej falowały obroty niż na filmiku )

Silniczek krokowy - auto zgasło

przepustnica - po odłączeniu wtyczki auto także zgasło