Skocz do zawartości

Rozwalony mechanizm elektrycznej szyby tył.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Pewnej pechowej soboty odwoziłem wstawionych znajomych na imprezę i niestety znajomy się oparł i podciągnął o otwartą do połowy szybę, po czym szyba opadła i nie reaguje na zamykanie ani otwieranie ale słychać silniczek który pracuje według mnie tak jak wcześniej. Dziś odwiedziłem mechanika by określił co się uszkodziło i usłyszałem, że cały mechanizm + silniczek pomimo tego że kręci on normalnie do wymiany. Mam pewne wątpliwości co do tej diagnozy, ponieważ wymiana według tego pana może trwać nawet cały dzień i jest dość droga.

Spotkaliście się z takim uszkodzeniem u siebie ? Szukam też jakiegoś dobrego i zaufanego mechanika w pobliżu Gdańska i dobry szrot bo nowej części raczej nie opłaca się kupować.

Pozdrawiam !

Opublikowano
Też o tych linkach myślałem patrząc wcześniej na budowę tego mechanizmu, ale zamotał mnie najpierw przy rozmowie tel. mówiąc że dobrze że silniczek chodzi normalnie a potem te w silniczek wkręciły się linki czy coś takiego, mimo to że nie widziałem jak to wygląda bo pan sprawnie ściągnął i założył obudowę wewnętrzną drzwi przy czym założył blokadę szyby by nie zjezdzała. Jestem w tym temacie totalnie zielony, dlatego ten post.
Opublikowano

http://allegro.pl/slizg-podosnik-szyby-bmw-3-e46-98-05-drzwi-prawe-i2739983542.html

Prawdopodobnie te plastiki strzeliły. Nie wiem w jakim stopniu gość zaingerował w mechanizm co by zablokować szybę a co za tym idzie nie wiem czy można stwierdzić czy linki pracują prawidłowo ale jeżeli tak to kupujesz to to z allegro lub drutujesz opaskami zaciskowymi. Temat często poruszany na forum.

Opublikowano
Przeglądałem wcześniej forum ale były posty o chociaż w jakimś stopniu działającej szybie, facet założył jakąś opaskę. Dzwoniłem do kilku mechaników dzis i chyba do jednego pojadę :D
Opublikowano
Przeglądałem wcześniej forum ale były posty o chociaż w jakimś stopniu działającej szybie

No jak najbardziej bo z reguły strzela jeden plastik i szyba idzie krzywo i ciężko ale jak ktoś się oparł o szybę itp to strzelą oba i szyba leci na dół :)