Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takie pytanie mam - jakie fotele (przednie) pasują do e30 (sedan, 2 drzwi) ? Oczywiście pomijam oczywisty fakt tych od e30. Z których modeli pasują lub najłatwiej je dopasować ?
Opublikowano

e36

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=99&t=126465

- "Szukajcie a znajdziecie" powiedzial kiedys Jezus :mrgreen:

co do tych foteli z e36 jeszcze, to trzeba o ile sie nie myle nowe dziury na mocowanie foteli w podlodze robic, bo sa szersze i wyzsze. tez nad tym myslalem ale stwierdzilem ze nie chce glowa podsufitki wytrzec. a ladne sportsizy z e30 kupilem za 700zl w skorce z jedna jedyna dziura na boczku :) fajnie sie w nich siedzi wiec polecam.

mam za grosze do oddania kanape z oparciem tyl sportsize oryginal (materialowe) (albo zamiana na jakies cos z m50b25 - doplata z obu stron mozliwa) - lekko przedarta kanapa.

Edit:

chyba ze, tak jaak w maluchu robie, to do fotela stare mocowanie obciac boshem, i z jakiegos rozwalonego fotela pasujace mocowanie przyspawac do tego ktory chcemy wlozyc. - ciezko wytlumaczyc, po prostu zmiana mocowan fotela przy uzyciu bosha i spawarki.

Opublikowano
a po co chcesz je zmieniac , w E30 powinny byc fotele od tego modelu , chyba że jakies sparco sportowe , bo inne to wiocha
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
a po co chcesz je zmieniac , w E30 powinny byc fotele od tego modelu , chyba że jakies sparco sportowe , bo inne to wiocha

Chodzi o to, że obecne fotele już niezbyt wyglądają a do tego niezbyt działają w nich mechanizmy. Spokojnie kupiłbym od e30 gdyby nie to że większość foteli od tego modelu jest kilometry ode mnie.

Opublikowano
Oczywiście nie orientowałem się w cenach... kolego wyluzuj. Od dłuższego czasu szukam foteli do e30 - na pobliskich złomowiskach nie mają żadnego fotela do e30 a na aukcjach alebo fotele mają popsute mechanizmy albo są wersje sportowe. Łatwiej mam kupić fotel do e36 czy nawet e46 niż do e30.
Opublikowano

no wiadomo że łatwiej. kiedyś równiez mi się, zachciało foteli od topowej wersji crxa ,które są w skórze i zaadaptowanie ich do civica. jesli to ma mieć ręce i nogi to, musisz mieć kogoś kto ci ,przespawa szyny z jednych fotelików do 2 żeby to było pewne i stabilne . bo ,wiercenie dziur w podłodze i montowanie tego na jakieś płaskowniczki(widziałem takie rzeczy) to zwyczajne druciarstwo nie chciałbym np. siedziec w tak przymocowanym fotelu podczas wypdaku :8)

p.s przecież cały czas jestem wyluzowany :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No przekładają z e36 i z e46 ale nie jest to proste. Zeby było dobrze to tak jak kolega radzi. Trzeba szyny dobrze przespawac. Zakładam że nie szukasz sportowych foteli, a powiem Ci ze szkoda. Te są o wiele wygodniejsze od standardowych z e30 czy z e36...Fakt są droższe, ale po kilku kilometrach zapominasz o tym i Cieszysz się z dobrych foteli. A co Ci się psuje w Twoich fotelach ??? Tam nie ma co się psuć...Ja mam ORI ponad 300 tyś i wszystko chodzi jak należy....

PZDR>

Opublikowano

ori sportsitze szczególnie w skórze słabo trzymają bocznie-jak ktoś zachce boczkiem poleciec po rondzie najpierw walczy ze sobą później z autem...poza tym siedzisko jest strasznie wąskie :|

jakieś propozycje w miarę klimatu e30 kubłów z dobrym trzymaniem ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Własnie, fotel to indywidualna sprawa. Jak dla mnie ORI sportsize w e30 są w sam raz. Fakt są fotele jeszcze lepie trzymające, ale jak dla mnie te z e30 są w sam raz i jak na tamte lata mało jest takich foteli jak te...plus regulacja podparcia ud...

PZDR>

Opublikowano
Własnie, fotel to indywidualna sprawa. Jak dla mnie ORI sportsize w e30 są w sam raz. Fakt są fotele jeszcze lepie trzymające, ale jak dla mnie te z e30 są w sam raz i jak na tamte lata mało jest takich foteli jak te...plus regulacja podparcia ud...

PZDR>

i takich bym ci radził ,szukać bedziesz miał wnętrze jak należy oem a nie zbiór kilku modeli bmw w 1 aucie.a jak chcesz kubły załóż nowy temat jakie są najlepsze w stosunku kasa- własciwosci to sie także ,doradzi.Kilka ,miałem pod dupą i conieco wiem w temacie.a i niejeden na forum zapewne sie , znajdzie kto ma doswiadczenie w tym.