Skocz do zawartości

Xenony e46 2.0i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takowy problem pod ksenonem znajduje się urządzenie które wysuwa dysze i do niego jest wciśnięta rurka która doprowadza wode, niestety wtyk który trzyma rurkę spękał i nie trzyma rurki bo był plastikowy mechanicznie działa wsuwa i wysuwa dysze jak nazywa się to nieurządzone i czy ma ktoś manuala żeby wymontować ksenon nie mogę znaleźć na forum lub wymontować sam ten wysuwni k czy jak go nazwać zna ktoś cenę tej części.
Opublikowano
spryskiwacz ksenonów uzywany 100 zl nowy okolo 250
KOZIOL
Opublikowano
Nowa dysza 200 zł bynajmniej ja taką kupiłem za tyle(oryginał). Używka to już inna kwestia
Opublikowano
  • Autor
Dzięki jeszcze jedno żeby wymontować go muszę ściągać zderzak udało misie zdemontować blendę pod lampą wyciągnąłem cały dolot i jest trochę więcej miejsca dwie śruby z góry i pomiędzy lampa a gilem widzę jeszcze śrubkę i jak wyciagne migacz nie widzę czy tam gdzieś jest jakaś śrubka jakiś manual fotki ma ktoś coś by sie przydał nie chce niczego połamać :)P manuala do dysz mam a ma ktoś do świateł jak zdemontowac cala lampe
Opublikowano
niewiem jak u ciebie ale ja musiałem zdjac zderzak aby wyjac lampe i odkrecic spryskiwacz
KOZIOL
Opublikowano
Najlepiej wyjąć blendę pod lampą, potem kierunkowskaz i na koniec cały reflektor (4 śruby o ile dobrze pamiętam) bez zdejmowania zderzaka oczywiście. Potem mamy idealny dostęp do spryskiwacza :D
Opublikowano
Ja, jak zmieniałem przetwornice xenonu to nie musiałem wyjmować całkowicie tej listwy pod lampą, wystarczyło trochę odchylić i już, płyn do spryskoli wyleciał i tyle ;) lampa jest na 4 śrubki.
Blachary Mam Was
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Wiec tak Listwa pod lampom do demontażu migacz też lampa siedzi na 4 śrubach klucz nasadowy z długą końcówką do tego spryskiwacz przy zamówieniu trzeba podać lewy czy prawy Pan na allegro powiedział ze to obojętne gówno prawda to nie jest obojętne da się go łatwo przerobić z prawego na lewy i z lewego na prawy ale to ma znaczenie koszt nowej części to 199 zł oryginał.Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii