Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jest to pierwszy mój automat, więc zdecydowałem się zapytać. Czy to normalne, że kiedy włączam wsteczny bieg odczuwalne jest czasami dosyć mocne szarpnięcie połączone z głośnym stukiem. Nadmienię, że w tym czasie samochód stoi i naciskam hamulec.
Wodzik
Opublikowano
Napewno nie jest to normalne. U mnie przejscie na R jest gladkie, czuc delikatne szarpniecie ale naprawde delikatne. Dziwnych odglosow brak. Moze czas wyemienic olej, oby nie bylo juz za pozno.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Olej wymieniałem zaraz po zakupie tego samochodu, tzn we wrześniu. Do tej pory przejechałem nieco ponad 15000 km, więc jeszcze nie czas na wymianę. A może zalać gęściejszy olej? Użyłem Mobila ATF 220. Podkreślam, że jest to mój pierwszy automat i niektórym moje pytania mogą wydać się banalne, ale dla mnie istotne, bo nie mam doświadczenia z tym rodzajem skrzyń biegów. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
Wodzik
Opublikowano
u mnie tez tak jest, moze to jakis luz na wale a nie w samej skrzyni?? tak mi sie wydaje
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.