Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście przy sprawnym wystarczy zaślepić.

Ale spotkałem się już z tym, że EGR nie domykał się do końca. Wtedy możemy odpinać sobię jego sterowanie do woli :). A zaślepienie go to 5 minut roboty.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam odgrzeje kotleta.. :norty: odkąd kupiłem auto mordowałem sie z egr...tzn kupywałem nowe zaworki podciśnienia...nowe wężyki podciśnienia...czyściłem egr...tłoczek nie zacinał się.... a egr pracował jak chciał... tzn auto uruchomione i widać egr nie pracuje brak SSANIA po odpieciu wężyka... już miałem nowy zawór egr kupywać itp ale olewałem sprawę..do tego miałem ograniczony w disie na 40 mg stoke

dzisiaj wkurzyłem się bo robiłem test disem turbo i wywaliło mi ze egr nie pracuje...

-kolektor zdjęty

-trójnik cały ta listwa od vacum wypięta(nie zatkana nigdzie bo myślałem ze zatkana)

-zaworek sprawny..filter czyściutki

-egr ręcznie śrubokretem rozruszałem...DZIAŁA

-dałem w disie reset z 40mg stoke na 0 i ponownie ustawiłem 40mg

co ja się upisałem po forach o tym egr to świat nie widział...

i co się okazało??

odpiąłem czujnik za kolektorem...okej czujnik spoko wygląda już mam skłądać..ale coś mnie tknęło i patrzę a ten otwór w kolektorze co czujnik w niego wchodzi... cały zapieprzony nagarem... śrubokrętem trzeba było przepchać a potem wydmuchać tam... złożyłem wszystko...egr pracuje non stop...od zimnego do gorącego silnika...