Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wyciag kleme minus , nastepnie wyciag guzik sprawdz i bedzie wiadomka jezeli guzik chodzi cos nie tak :D . jezeli nie to wiadomo :D
Opublikowano
O ile wiem asc wyłącza się automatycznie nawet jak zgasisz silnik i aby wyłączyć to trzeba przycisnąć go z powrotem. Podejrzewam że u ciebie sie przycisk zblokował albo poszedł mikro styk i trzyma cały czas na zamkniętym obwodzie
Opublikowano
Dziś połączyłem benie pod kompa profes. i wyszło że przełącznik nie reaguje a jest drugi może ktoś wie coś na ten temat może gdzieś jakieś przewody,wtyczki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ,a może po prostu czujnik abs któryś ci padł ??? Jak u mnie padł to na kompie pokazywało błąd czujnika i przycisku , ale mechanik od razu powiedział że to na pewno czujnik lewego tylniego koła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy aby ten przełącznik nie jest czasem rozwierny?

Normalnie zamyka obwód, a po naciśnięciu przerywa.

Więc skoro nie działa, to ja szukał bym gdzie indziej usterki, przełącznik zostawił bym w spokoju. :wink:

Opublikowano

masz racje a tu wszystko działa ABS,ASC?

A może ktoś wie gzie idą przewody od włącznika może gdzieś do jakiejś kości i tam nie łączy?

Opublikowano

Weź w wolnej chwili odepnij kostkę od czujnika ABS i zobacz czy trakcja się wyłączy. Potem wepnij z powrotem i zobacz czy będziesz mógł wyłączyć. Trochę szukania będzie. Ja rok temu nie miałem trakcji i nikt nie mógł dojść czemu (zero błędów na kompie). Dopiero MACIEKV8 pomógł. Winowajcą był przepływomierz.

P.S. A czemu chcesz wyłączyć? Bokiem chce się pojeździć :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie lepiej wyciągnąć bezpiecznik niż rozbierać kostki od czujników? :mrgreen:
Opublikowano
Nie lepiej wyciągnąć bezpiecznik niż rozbierać kostki od czujników? :mrgreen:

W sumie tak :mrgreen: Tylko ciekawe czy jak włoży z powrotem bezpiecznik to czy trakcja wróci. Bo u mnie za każdym razem jak odepnie się przepływkę trzeba kasować kompem, żeby trakcja powróciła.