Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam E90 318d 08r. Mam pytanie, ponieważ auto do 40-50' nagrzewa się bardzo szybko, potem troszeczke wolniej i to jest pierwsze pytanie czy to jest normalne. Moje drugie pytanie dotyczy tego, że jak stoję na światłach to samochód traci 1 - max 2' stopnie w czasie postoju. Czy tak powinno być?

Opublikowano

Hey

Wszystko jest ładnie opisane w tematach o termostatach :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :D

icon4.png
Opublikowano
Tak. Mi czasem w lecie rozgrzewał się do ponad 90, ale potem temperatura spadala do 80-85. To zalezy m.in. od warunkow jazdy. Jesli robocza temperatura po rozgrzaniu nie spada Ci trwale ponizej 75 oraz z drugiej strony nie masz kontrolki ze Ci sie przegrzewa to jest ok.
Opublikowano
U mnie jest tak samo. Nie masz się o co martwić. Na postoju, na jeszcze nierozgrzanym silniku temp. jest stała, albo spada o 1 stopień. Inaczej jest na rozgrzanym silniku - jak się zatrzymam, to temp idzie 1,2 stopnie do góry (wiadomo, nie ma podmuchu powietrza) :cool2: Max nagrzewa mi się do 90 stopni.