Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu uciekał mi płyn z chłodnicy , dałem na warsztat i niby rozszczelniła się chłodnica na łączeniu ze zbiorniczkiem wyrównawczym, podoba da rade to jakoś skleić , czy to się opłaca czy lepiej kupić nową chłodnice ?

Może ktoś się spotkał z takim czymś ?

Opublikowano

Slyszalem ze sa takie opcje naprawy ,ale wolalbym kupic nowa lub uzywana niz klejic co jakis czas bo cisnienie i tak pewnie zrobi znowu swoje :shock:

Kilku moich kolegow mialo problemy z chlodnicami i kazdy kupowal druga :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Dobra to pomyśle może nad używką , jak sprawdzić czy używka będzie szczelna ? bo mam paru gości co maja e34 na części..
Opublikowano

Mi kiedyś też się rozszczelnila właśnie na łączeniu ze zbiorniczkiem i tak dolewalem i dolewałem tego płynu aż w końcu kupilem nową polcarowską.

Co do używek...jesli została wyciągnięta z auta i stała dłużej niczym nie zalana to ja bym jej już nie brał bo za chwile rozszczelni się tak samo. Co do sprawdzania czy nie cieknie to nie ma opcji zrobić tego samemu. Nalanie wody do chłodnicy nic nie pokaże bo tam musi być naprawdę duże ciśnienie żeby ją sprawdzić. Jedyna opcja to jechać gdzieś gdzie sprawdzają szczelność chłodnic albo po prostu wsadzic do auta zalac płynem i zagrzac normalnie do temperatury roboczej.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Ja przykładowo chłodnice sprawdzałem chyba najlepszym sposobem. Włożyłem chłodnice do wody,pozatykałem wszystkie rurki oprócz jednej w której podałem powietrze pod ciśnieniem i od razu do kładnie widać gdzie była dziurka :D
Opublikowano

Słuchajcie, byłem u gościa co naprawia chłodnice i powiedział że to rozszczelnienie jest od uszczelki pod głowicą :roll:

i nie wiem co dalej począć, dałem na warsztat mają sprawdzić wszystko co związane z walnięta uszczelką pod głowicą.

Co o tym myślicie ?

Opublikowano
No to się zdecyduj. Jeżeli nie jest to chłodnicza to módl się aby to była uszczelka. Ubytek płynu chłodniczego może też być spowodowane np. pęknięciem głowicy.
  • 2 tygodnie później...