Skocz do zawartości

pompa wtryskowa vp44 bmw 520d pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu miałem problem z odpalaniem auta, gdy stało dłużej nie odpalane. Zasięgnąłem informacji od paru mechaników i okazało się, że leje pompa z tyłu i czuć ropą. Prawdopodobnie leci na kolektor. I mam pytanie - jak usunąć tą usterkę jak najmniejszym kosztem, i jak najszybciej (najlepiej było by uszczelnić tą pompe bez wyciągania z samochodu, ponieważ wiążą się z tym wysokie koszty). Bardzo proszę o pomoc.
Opublikowano
:duh: Może w ogóle najlepiej by było bez wysiadania z auta to uszczelnić? :lol: Kolego, to jest BMW i każda naprawa wana potocznie "drutem" odbija się na użytkowniku tego samochodu prędzej czy później powodując "legendarnie wysokie koszty utrzymania bawarek". Jeśli chcesz tym autem jeździć to napraw to jak się patrzy a będziesz zadowolony i unikniesz w przyszłości wiele pieniędzy i nerwów.