Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozleciał sie jakis czujnik który jest wkrecony w blok silnika (silnik m-50)pod kolektoram ssacymi.dokładnie pod 3 kolektorem liczac od strony chłodnicy,NIE WIEM OD CZEGOJEST,wiem ze kolor pewnie nie ma nic do znaczenia ale jest on czerwony

tenczujnik nie jest wkrecany bezposrednio do bloku tylko przez jakby jakis łacznik w którym po drugiej stronie tez jest wkrecony czujnik

jeszcze do tego łacznika dochodzi wąż z filtra powietrza nie wiem nawet jak to opisac dokładniej zeby było wiadomo co to jest

Opublikowano

Witam

pojechaliśmy z tym czujnikiem do sklepu i znaleźliśmy go

jest to jakis czujnik od wiatraka /możliwe że klima/ klima jest założona oryginalnie

Opublikowano

tak dzieje sie cos dziwnego czasem tak zamuli auto ze poprostu gasnie w czasie jazdy i strasznie pływaja mu obroty w dolnym zakresie

po dodaniu gazu sprawa wyglada tak ze,auto jak ma niskie obroty i gdy dostanie wiecej powietrza to poprosu zdławi silnik i gasnie a na koniec jescze czasem strzeli sobie w kolektor

Opublikowano
tak dzieje sie cos dziwnego czasem tak zamuli auto ze poprostu gasnie w czasie jazdy i strasznie pływaja mu obroty w dolnym zakresie

po dodaniu gazu sprawa wyglada tak ze,auto jak ma niskie obroty i gdy dostanie wiecej powietrza to poprosu zdławi silnik i gasnie a na koniec jescze czasem strzeli sobie w kolektor

podałeś tu objawy które wyglądają mi właśnie na czujnik spalania stukowego!!?? ale jak twierdzisz że od klimy.....

Możę też być:

1 sonda,

2 silnik krokowy,

3 przepływomierz

Opublikowano

nie wiem czy to od klimy tak powiedzieli w sklepie wiec juz sam nie wiem

ale juz go zalozyłem i niestety dlej jest to samo nawet dzis postanowiłem zalac 98 oktanów i niestety to nie zmieniło zbytnio sytuacji pewnie trzeba sie bedzie wybrac na komputer i wtedy bedzie wiadomo o co chodzi.ja powoli rozkładam juz rece i mam coraz mniej pomysłow na to co mozna jeszcze w takiej sytuacji zrobic

wizyta u specjalisty jest konieczna