Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze strasznie dymi z rury wydechowej na czarno uszczelka pod głowicą jest cała a jak dodaje mu gaz w podloge oczywiscie na cieplym silniku nie ma mocy i jest takie trrrrrrrrrrrrrr jak odpuszcze gaz i dodam to juz tego nie ma

drugi problem jest taki ze samochód stał jakiś czas ale nie kreci wogule rozrusznik czy to moze byc wina akumulatora?

prosze o pomoc :)

Opublikowano
co do rozrusznika to moze byc wina bateri, bo jak sporo stala to mogła sie rozładować. Natomiast co do tego kopcenia, to wedlug tego co piszesz to wyglada mi to na to że przycina ci się kierownica spalin na turbo. Zobacz czy po odpaleniu sciaga do konca grucha od turo.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
wiesz tak na odleglosc to ciezko stwierdzic... pierw sprawdz kierownice zapal auto i zobacz czy sciaga. Bo tds-y mialy tez problmy z pompami ale to wtedy sa troche inne objawy. Zacznij od turbo, mozesz jeszcze sprawdzic egr.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano

Tdsy nie mają kierownicy spalin. Mają jedynie zawór w-g w turbinie-po odpaleniu i bez obciążenia bedzie on nieruchomy.

Sprawdź zawór egr (czy nie zaciął sie) i szczelnosc rurki egr.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Zaślep EGR może się nie domykać i sprawdź czy dymi , a najlepiej to wszytko wyczyścić inerculer , kolektor , EGR i powinno przestać dymić. ( pomaga namoczenie na noc EGR w ropie , mój się po nocy odblokował i autko chodzi jak nowe)