Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie przymierzam sie do odrestaurowania mojej e32 srodek jak i mechanika w bardzo dobrym stanie dlatego tez zdecydowalem sie na zainwestowanie troche grosza. Auto nie wyglada zle ale mam duzy problem z progami (zgnite) Korozja niestety weszly na przyprogowy element podlogi. mam problem co sezon z wymiana kol bo nie ma gdzie podstawic ramion od podnosnika ze wzgledu na ryzygo wpadniecia do srodka. Tyl jeszcze ujdzie ale przod to jest masakra. CO robic szukac budy czy lepiej dac do blacharza aby wymienil elementy. Druga rzecz to czy robic to teraz kiedy idzie zima i temperatura leci w dol czy wstrzymac sie do wiosny kiedy temperatura bedzie bardziej przyswajalna, no chyba ze nie ma to wplywu na dzialania blacharskie. Oczywiscie nastepstwem jest pomalowanie wozu. Prosze o rade. pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Osobiście jestem zwolennikiem napraw, czy to blacharskiej czy mechanicznej. Zrobisz i wiesz co masz, a kupienie drugiej budy czy silnika to zawsze zagadka. DObry blacharz sobie z tym napewno poradzi i pora roku nie ma tu znaczenia.
Opublikowano
Jesli chesz sie zwiazac z autem to lepiej naprawiaj. znajdz dobrego blacharza - popros o relacje foto no chyba ze bedziesz mial do niego blisko to wpadaj zobaczyc postep prac. U mnie 7er blacharsko klawo wyglada, pare odpryskow. bede tylko malował miejsce gdzie jest aku ale najpierw oczyszcze później zabezpiecze a na koniec lakier w kolorze nadwozia ta sama akcja w bagażniku. Auto oddaje do malowania po zimie bo jeszcze wiele moze sie wydarzyć. Tobie radze zrobic progi teraz bo przy nastepnej wymianie kol podnosnik znajdzie sie na fotelu pasazera z przodu.