Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, jakie polecacie opony letnie, jestem przed zakupem opon, miałem założone Yokohamy ale już się starły (opona bardzo dobra, trzyma się niesamowicie drogi tylko szybko się ściera, przejechałem na nich 40k). A tak na marginesie to ciekawym jakie przebiegi robicie na oponach letnich?
Opublikowano
Jak kolega Ranger wspomniał Bridgestone Potenza super kompromis między właściwościami jezdnymi, zużyciem a ceną. Również polecam
Opublikowano
Ja zamówiłem Pirelli P zero rosso. Poprzednie letnie opony (Uniroyal RainSport 2) zajechalem po dystansie 24k km o dziwo bez jazdy bokami :)
Why so serious... ?
Opublikowano
czytałem że te opony są słabe na mokrą nawierzchnie

Ja również słyszałem takie opinie o RE050A - miałem ochotę na nie w tym sezonie, bo mam dość dobre ceny, ale chyba dam się jednak skusze na GY Asimmetric 2, albo Hankook'a EVO-2 :wink:

Opublikowano
Jak w temacie, jakie polecacie opony letnie, jestem przed zakupem opon, miałem założone Yokohamy ale już się starły (opona bardzo dobra, trzyma się niesamowicie drogi tylko szybko się ściera, przejechałem na nich 40k). A tak na marginesie to ciekawym jakie przebiegi robicie na oponach letnich?

Witamy serdecznie,

Będziemy mogli coś więcej powiedzieć, jeżeli zostanie podany budżet na jedną oponę i jej dokładny rozmiar z indeksem prędkości i nośności.

Pozdrawiamy,

Serwis rezulteo :)

Wszystkie opony do BMW i najnowsze informacje ze świata opon na http://www.rezulteo-opony.pl

Śledź nas na: Facebooku oraz na Twitterze https://twitter.com/rezulteo_opony

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opony 205/55R16 V cena na jedną oponę 350zł

Przy takiej cenie to możesz już wybierać z pośród najlepszych marek i co byś nie wybrał będzie bdb. np. Continental PremiumContact 2,Continental ContiPremiumContact 5, DUNLOP SP SPORT Fastresponse , Goodyear OptiGrip

Opublikowano
myślałem o Continental ContiPremiumContact 5 co sądzicie o tej oponie? Miałem do tej pory Yokohamę ale szybko się ściera ale może dlatego że zrobiłem moda na 185KM no i miałem ciężką nogę, no ale inaczej nie umiem jeździć . Opona super tylko szybko się ściera
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto przeanalizować kilka testów i na ich podstawie wybrać. W rozmiarze 205/55 R16 bardzo dobre są Pirelli Cinturato P7 + dodatkowo bardzo wolno się zużywają i cenowo też jest korzystnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko mam pytanie czy e46 320d 190KM dadzą radę?

Jak naj bardziej.

Opublikowano
zadowolony jesteś, jak z przyczepnością na mokrym, ścieralnością, ile już na nich przejechałeś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie jestem zadowolony ale jeżdżę ostrożnie i sądzę że z większości był bym zadowolony, nawet z tańszych. Zrobiłem na nich 15 tyś. km.
Opublikowano
Michały PS 3 to bardzo dobre i polecane oponki, ale ja osobiście na następny sezon zakupiłem GY Eagle F1 Asymmetric 2 - cichsze, trwalsze i w opiniach lepiej kleją od Michałów na mokrym (na suchym porównywalnie)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Koledzy musze na lato - czyli w marcu :wink: kupić dwie nowe oponki na przód:

Wczesniej (2010 i 2011) jeżdziłem z przodu na Michelinach Primacy 4-letnie wiec guma juz chyba "nie teges" bo nosiło na koleinach(zawias sprawdzony), po czym w tamtym roku kupiłem z braku kasy Nankang NS 2 - dałem je na przód Micheliny poszły na tył. Na Nankangach juz było dużo lepiej na koleinach. Teraz chce kupić na przód cos lepszego - nankangi pojdą na tył.

Chce ładną oponke w "V" :8) no i oczywiscie bezpieczną a z racji tego ze rozmiar 225/45 R17 musi też byc "twarda" żeby nie nosiło.

Co bedzie najlepszym wyborem:

http://www.oponeo.pl/dane-opony/toyo-proxes-t1-r-225-45-r17-94-y-zr

http://www.oponeo.pl/dane-opony/bfgoodrich-g-force-profiler-225-45-r17-91-y

http://www.oponeo.pl/dane-opony/uniroyal-rainsport-2-225-45-r17-91-w-fr

http://www.oponeo.pl/dane-opony/vredestein-ultrac-sessanta-225-45-r17-94-y-xl#reviews

Patrząc po "etykietach" :

- Toyo G / E / 71 dB - Oszczędność / Hamowanie / Hałas

- BFGoodrich F / B / 75 dB

- Uniroyal E / B / 71 dB

- Vredestein F / C / 67 dB

Uniroyal wydaje sie być najrozsądniejszym wyborem, ale korci mnie ten kosmiczny Vredestein.

Co sądzicie?

Edytowane przez Martines_Lesz
Opublikowano
Ja bym za bardzo na te etykiety nie patrzył, według tych etykiet Yokohama C-drive 2 jest oponą głośną a w testach opon letnch ADAC -2012 wychodzi że jest cichsza niż Continental i bije go jeżeli chodzi o hamowanie na suchej, mokrej, oraz głośność i ja takie oponki miałem 205/55R16 94V przelatałem na nich 45k km i teraz też takie kupuję. Można się do nich trochę doczepić jeżeli chodzi o ścieralność ale nie jest źle, ale jazda na :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym za bardzo na te etykiety nie patrzył, według tych etykiet Yokohama C-drive 2 jest oponą głośną a w testach opon letnch ADAC -2012 wychodzi że jest cichsza niż Continental i bije go jeżeli chodzi o hamowanie na suchej, mokrej, oraz głośność i ja takie oponki miałem 205/55R16 94V przelatałem na nich 45k km i teraz też takie kupuję. Można się do nich trochę doczepić jeżeli chodzi o ścieralność ale nie jest źle, ale jazda na :cool2:

To zalezy wszystko od rozmiaru opony, np. ta co w teście zajęła wysokie miejsce nie musi również uzyskać dobrych not w innym rozmiarze.

Opublikowano
Dokładnie, przez to testami ani etykietami sie do konca nie sugeruję. Wole opinie kogos kto na tym jeżdził :?:
Opublikowano
Przejezdzilem cały poprzedni sezon na uniroyalach rain sport 2 XL i mogę je tylko pochwalić. Na nowy sezon zakupilem komplet pirelli. Jak byś był zainteresowany zostały mi 2 opony Uniroyal z bieznikiem 6-6,5mm (były na przodzie) w rozmiarze 225/50/17.
Why so serious... ?