Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem BMW 525TDS 98r i niestety nie zauważyłem jednego mankamentu.

A dokładniej kostka od światła długiego na prawej lampie była zdjęta a jak się ją założy to światło się zapala przy włączonym zapłonie ale owszem żadne światła nie są zapalone.

Czy to może byc jakiś przekaźnik zwarty. Jeżeli tak to gdzie go szukac i jak go najprościej sprawdzic.

Opublikowano
To może być przekażnik lub przełącznik świateł. Niestety nie znam położenia przekażnika. Poszukaj pod maską pod pokrywami czy są gdzieś bezpieczniki, tam też chyba znajdziesz przekazniki.O ile się nie myle na pokrywie będzie opis. :think:
Opublikowano

CZESC

BYĆ MOŻE MASZ USZKODZONY MODUŁ ŚWIATEŁ

PRAWA STRONA KOŁO NÓG PASAŻERA,TRZEBA ZDEMONTOWAĆ DOLNY BOCZEK PO PRAWEJ STRONIE POD SCHOWKIEM.A NAJLEPSZYM WYJSCIEM BĘDZIE WIZYTA W NIEDROGIM I DORYM WARSZTACIE CO MAJĄ POJĘCIE O BMW I OCZYWISCIE ODPOWIEDNI PROGRAMIK TO MOŻE COŚ CI WYKAZE.

POZDRAWIAM!!!!

Opublikowano
Witam,miałem ten sam problem.Stawiam na moduł świateł.Oddałem do najlepszego serwisu BMW jaki jest w mojej okolicy i podmienili moduł i wszystko jest oki.Nie ma co szukać na przekaźnikach,wszystko jest sterowane tym modułem.Koszt nowego ok 1200,używka 300-400 (tak ja płaciłem).Oczywiscie obejście typu podpięcie się przez przekaźnik od drugiej lampy jest pewnie możliwe,lecz nie zalecali tego.Jeśli chodzi o przyczynę padnięcia tego modułu mimo zabiezpieczeń przeciw spadkom napięcia podejżewałem akumulator i po sprawdzeniu okazało sie że faktycznie był już słąby,prosty zabieg - wymiana.Pozdrawiam.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi

Jak tak to pewnie się wybiorę na sprawdzenie tego modułu ale dopiero za jakis czas. A może wie kto gdzie mozna by sprawdzic w Białymstoku lub okolicy

Opublikowano
Zajrzyj do elektryka na Pułkową, podobno jest niezły, apoza tym poszukaj na forum a znajdziesz dział o warsztatach na podlasiu, gdzi pisalismy troche o warsztatach w Białym

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg