Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wiem ze byly podobne posty z tym ze u mnie jest troszke inaczej bo mianowicie drgania nie wystepuja zawsze tzn czasami jest ok np od 1-160km/h a czasami jest tak ze gdy troszke pocisne np 160km/h przez jakies 5 kilometrow to wlasnie zaczyna drgac kierownica i zjawisko jest to od 160-120km/h ponizej jest juz ok i jak zaraz znowu zaczne przyspieszac od 120-160km/h to sa drgania dodam ze zawiecha nowa na wiosne tarcze nowe miesiac temu zjawisko mialo miejsce na letnich oponach na zimie tez prosze o porady pozdr. :cry2: :cry2: :cry2:
Opublikowano
co do felg to sa to 2 odrebne komplety wiec chyba to odpada tak wlasnie myslalem o koncowkach musze wybrac sie na stacje diagnostyczna wygloda to wlasnie tak jak by cos wibraci dostawalo w danym momecie :cool2: :cool2: :cool2: tyle ze koncowki tez wiosna wymienialem mogly by juz pasc :?: :?: :?:
Opublikowano
zamiennik to meyle cala zawiecha przebiek ok 30tys po wymianie problem zaczal sie jak zjechalem na pobocze dosc dziurawe :x :x
Opublikowano
Mam bardzo podobny problem. Myślałem że to wina felg/opon letnich. Przed wczoraj zmieniłem komplet na zimowe i niestety drgania pozostały. U mnie do 140 jest wszystko ok. Od 140 - 160 pojawiają się właśnie te niemiłe drgania. Na pewno jest to coś z przodu bo czuć na kierownicy i na desce rozdzielczej, po położeniu reki na tylnej kanapie spokój. W zawieszeniu nic nie stuka. Dwa tygodnie temu na przeglądzie poprosiłem o przetrzepanie zawiechy i nic nie wyszło. koleś stwierdził że to wina kompletu letniego. Niestety :x . Będzie trzeba szukać i dokładnie przyjrzeć się sworzniom, końcówkom i tarczom hamulcowym. nie lubię takiego szukania.... :x
Opublikowano
wlasnie ja tez myslalem ze to opony lub felgi ale zimowki mam na innych felgach :cry2: :cry2: :cry2: