Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzis podczas wymiany oleju urwała mi się śruba spustowa.Na szczescie część która została w obudowie misy olejowej udało mi sie wykrecic.

Teraz mam pytanko czy taka śruba z tym gwintem będzie do dostania w sklepie ze śrubami czy bede musiał szukać oryginału.

Opublikowano
hej,jedż na byle szrot bo te śruby to standard rozmiar i nawet jak wykręcisz z rekina to jest to samo.pozdro
Opublikowano
Możesz wykonanie czegoś takiego zlecić tokarzowi. Miałem w Audi śrubę na nietypowy klucz dostępny tylko w serwisie. Dotoczenie takiej śruby na klucz 28 trwało 30 minut i kosztowało 5 zł.
Opublikowano
Koszt takiej śruby w serwisie bmw to ok 8 zł(tyle płaciłem do e34)a nie wiem czy śruba ta nie ma magnesu w sobie żeby ściągać opiłki żelaza z oleju??Jezeli się myle to niech mnie ktoś oświeci :lol:
Opublikowano
Koszt takiej śruby w serwisie bmw to ok 8 zł(tyle płaciłem do e34)a nie wiem czy śruba ta nie ma magnesu w sobie żeby ściągać opiłki żelaza z oleju??Jezeli się myle to niech mnie ktoś oświeci :lol:

Ja też tak myśle i chyba twój przypadek nie będzie wyjątkiem.Możesz sprawdzić czy ta stara śruba wykazuje takie właściwości. :cool2:

Opublikowano

Witam

Ta sruba jest namagnesowana po to by sciagac opilki metalu z oleju

Proponuje zebys kupil jednak orginalna srube :cool2:

2FST4U
Opublikowano

Witam

Polecam korek od mercedesa W123 ( polularna beczka ) jest identyczny i kosztuje ok 2 zl w sklepie. Ja miałem taki sam przypadek.

Pozdr.

"Beti" jest stara ale ma klasę...
Opublikowano

Obleciałem dziś wszystkie sklepy motoryzacyjne i ze śrubami.Wyobraźcie sobie że w żadnym z tych sklepów nie mogłem kupić takiej śruby.Totalna paranoja.Żyje w takiej miejscowości gdzie nie ma żadnych auto szrotów ani naprawde porządnego sklepu motoryzacyjnego.

W rezultacie poszedłem do tokarza i dorobiłem taką śrubkę - koszt 10 zł.Może samochód sie nie rozleci :)