Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz kupić 90 AH bo taki również jest zalecany do 320d.
Opublikowano

z tego co mi sie wydaje jak szukałem aku dla siebie to były różne wsadzane w zależności od tego na jakim wypasie jest auto

nie szalałbym z niewiadomo jakim drogim,

ja prawie 2 lata (w grudniu) temu zapakowałem aku o rozm 352x175x190 mm (więcej ciężko jest tam wcisnąć) aku owinąłem futrem i pozaciskałem opaskami

105Ah i 850A mam nadzieje że pożyje trochę szczególnie że przez ost rok wyłączyłem światło w środku i zakodowane mam DRLy

jak czytam że ktoś lata 8-9 lat na ori to aku to podziwiam albo nic nie ma w aucie i garażuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Generalnie ważne aby prąd rozruchowy był chociaż trochę większy niż w oryginale. Pojemność niekoniecznie, możesz pozostać przy 80Ah. Wiadomo auto już nie nowe i stawia coraz większe opory podczas rozruchu. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja mam od roku BOSCH SILVER S4 80 AH 740A i jest git :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja miałem i Vartę i Boscha i stwierdzam, że niestety ich żywotność (zwłaszcza Varty) nie jest adekwatna do ich ceny i bardziej się i tak opłaca kupić nawet jakiś dwa razy tańszy polski akumulator, który będzie trzymał nawet 3/4 tego czasu co np. Varta...