Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chcę wymienić ori CD business na inne radio 1DIN (nieoryginalne) - wymiana ze względu na potrzebę posiadania nawigacji oraz odtwarzacza mp3

wiem że musze znaleźć ramkę oraz kostkę ISO, na alledrogo są po kilkanaście złotych, instrukcję co do samego procesu wymiany też znalazłem ale nadal mam pytania

a) jak z głębokością radia, czy ktoś zna wymiary oryginalnego i mógłby podać

b) jak ze sterowaniem z kierownicy? w niektórych piszą w opiszą w opisie że Urządzenie zostało wyposażone w specjalny interfejs, dzięki któremu możemy podłączyć do radia wielofunkcyjną kierownicę z przyciskami do sterowania radiem. Z radiem współpracują tylko auta z rezystancyjnym sterowaniem. czy sterowanie bmw spełnia ten warunek?

c) jak przymocować nowe radio w miejscu starego?

d) czy ktoś ma doświadczenia z taką wymianą i mógłby podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

chcę wymienić ori CD business na inne radio 1DIN (nieoryginalne) - wymiana ze względu na potrzebę posiadania nawigacji oraz odtwarzacza mp3

wiem że musze znaleźć ramkę oraz kostkę ISO, na alledrogo są po kilkanaście złotych, instrukcję co do samego procesu wymiany też znalazłem ale nadal mam pytania

a) jak z głębokością radia, czy ktoś zna wymiary oryginalnego i mógłby podać

b) jak ze sterowaniem z kierownicy? w niektórych piszą w opiszą w opisie że Urządzenie zostało wyposażone w specjalny interfejs, dzięki któremu możemy podłączyć do radia wielofunkcyjną kierownicę z przyciskami do sterowania radiem. Z radiem współpracują tylko auta z rezystancyjnym sterowaniem. czy sterowanie bmw spełnia ten warunek?

c) jak przymocować nowe radio w miejscu starego?

d) czy ktoś ma doświadczenia z taką wymianą i mógłby podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę

AD a) wymiarow nie znam ale jakis czas temu bawilem sie w to + do tego ciagnalem kable do wzmacniacza z tylu z bagaznika (aku z tylu) tragedia ;) ale do zrobienia. Co do miejsca zeby radio niefabryczne z kostka/przejsciowka wlozyc trzeba naprawde sie nagimnasikowac i upchnac kable podpowiem odrazu ze z lewej strony z tylu ;) u mnie nie obylo sie bez ZEPSUCIA tego plastiku (hamulca) z tylu w oryginalnym uchwycie bmw do ktorego wkladasz niefabryczna ramke aluminiowa i pozniej radio, ALE WESZLO :D

AD b) niestety mialem bez funcji kiere to Ci nie podpowiem

AD c) poprostu wsadzic ;P tylko trzeba potrafic :D

AD d) po za tym ze malo miejsca to nie ma wiekszego problemu i pamietaj o wzmacniaczu jak takowy posiadasz zebys sie nie zdziwil ze dzwieku nie masz ;) bylo o tym na forum sam mialem z tym problem i niesteety nikt mi nie pomogl :nienie: musisz znalesc kabel ktory odpowiada za sygnanal na wzmacniacz i podlaczyc go do kostki