Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę, że pękające sprężyny z tyłu to norma :( Ja kupiłem Kyaba ale od kilku miesięcy nie mam czasu umówić się na założenie więc nie wiem jak się sprawują. Za to cena była bardzo przyzwoita.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Napiszę może przyda się dla potomnych.

Sprężyny wymienione i okazało się to całkiem proste.

Nawet obyło się bez specjalistycznych narzędzi-wystarczyły dwie osoby i najlepiej dwa podnośniki.

Jednym podnośnikiem podnosimy stronę z której chcemy wymienić sprężynę, odkręcamy koło, odkręcamy amortyzator.

Po tym zabiegu cały wahacz idzie mocniej w dół. Jedna osoba nogą napiera na tarcze i dociska w stronę ziemi. Teraz druga osoba powinna móc wyjąć sprężynę z tunelu.

Z nowymi sprężynami zabieg podobny czyli jeden ściąga tarcza z wahaczem w dół a druga wkłada sprężynę na swoje miejsce zwracając uwagę czy zwoje weszły w gumy.

Ot i cała filozofia-zajęło to 1h obie strony. Przy wkładaniu amortyzatora z powrotem na miejsce musiałem pomóc sobie drugim podnośnikiem którym uniosłem wahacz razem z tarczą do góry- wtedy mogłem spokojnie przełożyć śrubę mocującą przez otwory.

POZDRAWIAM