Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są zupełnie różne,

regulowane czyli edc kosztują 4 x 2741 PLN.

M pakiet - 4 x 1069 PLN.

zwykłe - 4 x 972 PLN.

Mam edc, 2 lata/44000km/felgi 20", póki co wszystko jest ok. Jednak jakby się skończyły, a dalej bym jeździł tym autem, to chyba bym wyłączył edc i założył amortyzatory z M pakietu lub jakieś Bilsteiny. Ta regulacja jest fajna, ale nie aż tak by zapłacić 15000 PLN za wymianę.

Opublikowano
Wydaje mi sie ze wymiana zuzytych elementow zawieszenia jest na gwarancji wiec koszt tylko teoretyczny...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

Ja np miałem gwarancje 2 lata. Nie było wtedy pakietów 5 letnich. Zresztą chyba tylko ten najdroższy obejmuje wymianę amorów, choć wątpię. Tak czy inaczej, 5 lat powinny spokojnie wytrzymać. Temat na forach zaczyna się u 2-3 właścicieli, np e65.

Nie wiem natomiast jak to jest w F11, w każdym jest nivo, czy tylko w xdrive? Te nivo pewnie jest jeszcze droższe.

Opublikowano
W moim samopoziomujace zawieszenie (jak w kazdym w F11) obecne. W tym tygodniu konczy mi się standardowa gwarancja, więc przy okazji przeglądu przedłużyłem na kolejny rok za niecałe 1500 zł. Pytałem o zakres, w szczególności o zawieszenie - więc obejmuje i łączniki, i amortyzatory, i wahacze i inne zużywające się elementy zawieszenia. Za rok mogę przedłużyć znów i tak max do 5 lat i/lub 120 000 km. Rozszerszony pakiet serwisowy obejmuje tarcze hamulcowe i klocki na przykład.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition