Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Idzie zima i jestem zdecydowany kupić łańcuchy na koła, co koledzy proponują do 318i z kołami 16. Tyle tego jest że głowa boli :? , a chciałoby się w miarę tanie i rozsądnie skomplikowane w zakładaniu.
Opublikowano
tez sie zastanawiam nad tym i mysle o łańcuchach syntetycznych. Szybko sie zakłada/ zdejmuje. Moze ktos testował jak to działa w rzeczywistości
Opublikowano
Ja w ubiegłym sezonie kupiłem i używałem Pewag Snox Pro (http://pewag.pl/produkty/lancuchy-sniegowe/samochody-osobowe/pewag-snox-pro.aspx). Byłem bardzo zadowolony z ich działania (efektywność). Zakładanie jednak - mimo że dość szybkie - w mroźną ciemną noc w lesie nie należy do najprzyjemniejszych wspomnień. Cena ok 550 zł. Dużo wygodniejsze są modele dokręcane do śrub kół, niestety w tym wypadku cena ponad 1000 PLN więc ma to sens tylko jeśli faktycznie dużo jeździsz po śniegu i często chcesz je zakładać / zdejmować.
Opublikowano
Nie musisz nic montować na stałe. Nie oglądałem tego wynalazku tak dokładnie, natomiast z tego co widzę w opisie tego typu łańcuchów w necie to element który nakładasz na śruby montujesz ręcznie bezpośrednio przed nałożeniem łańcuchów; całość operacji zajmuje może minutę.
Opublikowano

Klaruje się że opcej rozsądne są dwie:

1. ok 500zł w górę

2. ponad 1000zł ale jakby wygodniejsze

Czy ma ktoś doświadczenie z tymi droższymi?

Opublikowano
dopowiem tylko ze wybor robi sie nieco prostszy jesli masz obnizone zawieszenie albo szerokie (powyzej 225) opony. moj problem polegal na tym ze zwlaszcza na poczatku z trudem moglem wcisnac rece miedzy nadkole i kolo tak zeby nalozyc lancuchy z tylu opony. a robilem to na oponach 205 i niemodyfikowanym zawieszeniu (za to jak samochod bedzie stal minimalnie pod gorke juz masz trudniej). moze to kwestia wprawy i potrenowania jak to robic sprawnie
Opublikowano

Podepnę się do tematu, ostatnio na YT wpadł mi filmik z ciekawym wynalazkiem. Czy ktoś testował tego typu łańcuchy..??

Czy jest jakis dystrybutor w Polsce..??

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Ooooo to to to to to!

Wlasnie tego wynalazku szukalem! Widzialem wczesniej filmik reklamowy, ale normalnie na gorskich drogach, prezentowane na Hondzie Civic.

Tez o tym rozwiazaniu mysle.

Pzdr.

dren

• 1 miesiąc temu...