Skocz do zawartości

e34 M50 nie wkręca sie na obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mój problem polega na tym że Moje beemka M50 2.0 nie chodzi na benzynie. Dokładniej odpala chodzi idealnie na wolnych lecz gdy tylko troszkę wcisnę gaz odrazu tak jak by ktos odcinał zapłon auto nie chce się wkręcić powyżej 100obr. Na gazie chodzi idealnie. Jak odepnę przepływkę kuleje na wolnych jak by chodzila na 3 tłokach ale za to na wkręca sie idealnie. Czyściłem juz krokowca. Co może być przyczyną ? Lewe powietrze czy uszkodzony przepływomierz ?
Opublikowano
ja bym obstawiał pompe paliwa, posłuchaj czy ją słychać dość głośno, sprawdź czy dobrze podaje paliwo. W ciągu minuty powinna przepompować minimalnie jakąś ilość paliwa. Dokładne dane powinieneś znaleźć w necie a jak nie to popatrzę do magicznej ksiązki i dam Ci znać jak to było.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
dzięki. Wlasnie dość dziwne to jest... zapinam przepływke chodzi idealnie na wolnych a gazu się nie da dać bo przygasa... odepnę to chodzi ladnie ale wolnych nie ma. Na pompie założyłem sobie przekaźnik który ja wyłącza po przełączeniu na gaz. Jak byś mógł podać dane o litrach na minutę bym byl wdzięczny . Pozdrawiam
Opublikowano
Na pompie założyłem sobie przekaźnik który ja wyłącza po przełączeniu na gaz.

Podczas pracy na gazie paliwo ma chłodzić wtryski, żeby się nie zapiekły. Podmień wtryski i sprawdź jak będzie chodziła, albo przynajmniej wyjmij listwe z kolektora i sprawdź jak rozpylają.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
chwila przecież po to jest modulator wtrysków który WYŁĄCZA wtryski po przełączeniu na gaz. więc nie widzę potrzeby ich chłodzenia. Dodatkowo kolektor jest plastikowy więc wtryski nie nagrzewaja tak bardzo jak np w aluminiowym kolektorze. Co do wtrysków wyciągałem je jakis czas wczesniej i były ok. A i ogólnie przed tą awaria jezdziłem dużo na benzynie
Opublikowano
Jeśli wtryski nie działają to mogą się zapiekać. W plastikowym kolektorze nie ma aż tak gorąca, ale i tak bym nie ryzykował. Nie schodzić do rezerwy w baku i z pompą nic się nie stanie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
po dlugich namysłach doszedłem do wniosku że lapie lewe powietrze na kolektorze bo te oringi były juz troszkę popękane i jak zapnę wtyczke to przepływka podaje dobrą ilość powietrza a lewe powietrze wszystko psuje. Wymienię wszystkie 6 oringów i zobaczymy